+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

112-40 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Vedri.bg – как Melon създаде социално значимата платформа за Devin

*Текстът е предоставен от Melon

Създадохме интерактивна платформа за потребителите на продуктите на Devin, които се интересуват от природосъобразния начин на живот. Вече те могат да участват в тематични дигитални общности, да споделят съдържание и идеи, както и да стартират различни инициативи по персонализиран и креативен начин.

Процесът

От страна на Melon, с разработване на проекта се заеха четирима души: двама front-end програмисти, един back-end програмист и project manager. Основните технологии, използвани за Vedri.bg са .NET, jQuery, HTML, CSS, а за CMS е избран Umbraco 8, като лесна и интуитивна платформа за управление на съдържанието. Работата по Vedri.bg започна през август 2021г. и продължи около шест месеца.

Предизвикателства

Основното предизвикателство бе изграждането на системата, управляваща програмата за лоялност, поради специфичните изисквания от страна на клиента и сложната ѝ имплементация в платформата. Финалният дизайн на платформата също отне повече от предвиденото по проекта време, което доведе до изместване на сроковете. Задавайки си реалистични очаквания, екипът на Melon успя да се справи с всички предизвикателства. На програмистите най-много им помогна ясната, директна и навременна комуникация, както и това, че през цялото време всеки един участник знаеш какви са неговите отговорности и докъде са стигнали останалите с тяхната част от работата.

Резултати

Платформата дава достъп до множество общности, статии, новини, видеоклипове и каузи. Потребителите могат да споделят публикации и практически съвети, да обменят опит и да се ангажират с дискусии на различни теми. Vedri.bg има и набор от допълнителни функции, които обогатяват обмена на съдържание и усещането за общност: анкети, гласуване, тагване и др. Като част от програмата за лоялност на Vedri.bg, потребителите получават и точки за всяко свое действие, което им помага да достигнат по-висок ранг.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

От стартирането на платформата към този момент Vedri.bg има над няколко хиляди активни потребители в няколко различни тематични общности: от групи за екология, пътувания, родители, до общности за спорт и здравословен начин на живот.

За компанията

Devin е водещ производител на бутилирана вода в България с широка гама от продукти. Компанията има над 500 служители и притежава своя собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие.