+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

74-47 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Как да си обучиш колега? Развитието на Академиите като отговор на глада за таланти в IT сектора

*Текстът е предоставен от Manpower

Автор: Ваня Дончева – Мениджър екип „IT подбор“ в Manpower България

През последното десетилетие наблюдаваме, че IT секторът е един от най-динамичните както у нас, така и на глобално ниво. Животът на всички нас става все по-обвързан и зависещ от технологиите, което неимоверно води до отварянето на нови и различни IT позиции и все по-голямо търсене на специалисти в сферата. Този нестихващ глад за таланти и невъзможността на учебните заведения да отговорят количествено и качествено на нуждите на пазара, водят до търсенето на нови възможности за повишаване на квалификацията на специалистите, както и до обучаването на нови таланти в сектора.

Ваня Дончева, Мениджър екип „IT подбор“ в Manpower България

В България през последните години има добре утвърдени и развити софтуерни академии, които подготвят специалисти по различни програми. Тези академии и школи са ориентирани към хора, които искат да вложат своето време и средства за самоусъвършенстване и развитие, но това отново не е достатъчно за нуждите на бизнеса.

В стремежа си да бъде иноватор в актуализирането и трансформирането на познатите процеси по привличане на кандидати, Manpower България стартира ново поколение IT Академии, съобразени и изградени изцяло спрямо нуждите на съответната компания.

Идеята не е нова. Тя стартира и успешно се прилага още от 2012 г. като Manpower България изгражда първия по рода си в България трейнинг център за специалисти със специфични умения в производството. За тези 10 години компании от различни сфери на бизнеса се доверяват на нашия опит. До момента сме обучили над 4000 човека в различни сектори и направления. През годините Manpower България успешно си партнира с компании от различни индустрии в развитието и преквалифицирането на техните служители.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

Водени от тези успешни примери, ние вярваме, че IT секторът също има нужда от подход, който да бъде изцяло обърнат към нуждите на компаниите, изграждайки обучения, които да дават добра теоретична основа, обвързана с реални ситуации от бизнеса.

Всички знаем, че всяка компания, освен технологичния стак, с който работи, има своя култура и корпоративен живот, които са водещи за нейното развитие. Целта на нашите академии е именно те да бъдат структурирани, организирани и водени по начин, който съответства на културата на компанията, за да градим личности, които бързо и лесно да се адаптират в организационните процеси и да се наслаждават на работата си.

Заедно с нашите партньори от Amadeus и flatexDEGIRO, ние стартирахме един иновативен подход на обучение и развитие на таланти, който вече има своите добри примери и доказателства, че сме на правилния път.

Те са спокойни, доверявайки се изцяло на нас за намирането, привличането и обучаването на тези таланти, които най-добре биха се справили с програмата на специално разработената за тях академия, както и най-добре биха се вписали в културата на самата им организация. Ние от своя страна сме щастливи и доволни, че успяваме да отговорим на нуждите на пазара по един различен начин.