+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

77+43 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

LucidLink набира 75 млн. долара във финансиране от серия C, водено от Brighton Park Capital, за да предефинира сътрудничеството в реално време в новото хибридно работно място

*Текстът е предоставен от LucidLink

Стартъпът постига изключителен растеж, увеличавайки годишните периодични приходи с повече от 5 пъти през последните две години.

LucidLink, пионери в предоставянето на незабавен достъп до данни и сътрудничество в реално време за най-иновативните компании в света, днес обяви, че е събрала 75 милиона долара във финансиране от серия C, включително вторични, водени от Brighton Park Capital, инвестиционен фонд, фокусиран върху ръководени от предприемачи компании в етап на растеж в сферата на софтуера, здравеопазването и технологичните услуги. Основни съществуващи инвеститори, включително Headline, Baseline Ventures и Adobe Ventures, също участваха. През последните две години, въпреки предизвикателната среда, LucidLink постигна изключителен растеж, включително увеличаване на годишните си периодични приходи (ГПР) близо 5 пъти и броя на потребителите на своята платформа над 4 пъти.

Основана през 2016 г., LucidLink разработи първата в света платформа за сътрудничество при съхранение на данни, предназначена да помогне на дистанционни и хибридни екипи от креативни професионалисти да се справят с различни сложни случаи на употреба, като позволява незабавен достъп до огромни файлове и сигурно сътрудничество в реално време. Системата на LucidLink е създадена специално за съвременната компютърна среда, като елиминира необходимостта от изтегляне или синхронизиране на файлове, което позволява на потребителите да предават данни директно от облака.

LucidLink забеляза наличието на значителна нужда от сътрудничество в реално време в облака и тяхното решение бързо се превърна в незаменимо за хибридни и дистанционни творчески професионалисти, подчертано от стабилния бърз растеж и разнообразната клиентска база от водещи иновативни компании“, казаха Майк Грегоар и Сам Кентор, партньори в Brighton Park Capital. „Компанията е в добра позиция да надгражда, възползвайки се от инерцията си и се радваме да подкрепим стратегическите инициативи на LucidLink за стимулиране на бъдещия растеж.“

“Ние бяхме един от първите инвеститори и силно вярващи в технологията, лидерството и огромните пазарни възможности на LucidLink“, казва Елина Халачева, управляващ партньор в BrightCap. Изключително горди сме от това, което екипът на LucidLink е постигнал до момента. Това е още един пример за успешна стартираща компания, която се превръща в световен лидер чрез използване на местен технологичен талант. Очакваме с нетърпение следващата фаза от развитието на компанията.”

Според неотдавнашен доклад на Filestage, три четвърти от творческото сътрудничество сега се случва дистанционно, като средностатистическият процес на творчески преглед отнема осем дни и над три версии получават одобрение. International Data Corporation прогнозира, че тази тенденция ще стимулира инвестициите в облачна инфраструктура и услуги до 1,2 трилиона долара до 2027 г., тъй като необходимостта предприятията да се подготвят за хибридна работна сила става все по-спешна. За творческите индустрии, които работят със сложни файлове и приложения, сътрудничеството в реално време между хибридна и дистанционна база служители се превърна в най-болната точка, пред която днес са изправени организациите.

Питър Томпсън, CEO и съосновател на LucidLink

Питър Томпсън, главен изпълнителен директор и съосновател на LucidLink, заяви: „Наследените решения за сътрудничество и съхранение на данни не са предвидени за тази нова реалност на хибридното работно място и LucidLink се превръща в основното решение за компании, които искат да предпазят бизнеса си в бъдеще. Нашите клиенти достигат 5 пъти по-висока производителност при невъзможни досега работни процеси и ние се радваме да видим как те продължават да отключват нови възможности, докато ние помагаме за ускоряване на бъдещето на съвместната работа.“

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Томпсън добави: „Задълбочената експертиза на Brighton Park Capital, широката мрежа и опитът в подкрепа на растежа на компаниите от портфолиото я правят идеалния партньор и ние сме благодарни на нашите съществуващи инвеститори за тяхната постоянна подкрепа.“

Днес клиентите на LucidLink в творческите индустрии и извън тях си сътрудничат върху над един милиард файла в 40 държави. Сред клиентите са Adobe, A&E Networks, Whirlpool, Shopify, Buzzfeed и Spotify, както и холивудски студиа, големи телевизионни оператори, марки, агенции за цифрови реклами, архитектурни фирми и компании за игри. Новият капитал ще ускори продуктовото и инженерното развитие на LucidLink, усилията за привличане на клиенти и разширяването в нови вертикални и географски области.

Георги Дочев, CTO и съосновател на LucidLink

„С тази инвестиция от серия C, LucidLink ще ускори своите най-амбициозни продуктови актуализации в историята на компанията, за да разшири своята технологична лидерска позиция, да разкрие нови възможности за използване от клиентите и да създаде по-дълбоко персонализирани продуктови решения, които позволяват на креативните професионалисти да работят по-ефективно и ефикасно”, каза Георги Дочев, главен технически директор и съосновател на LucidLink.

Водещата в индустрията технология и култура на LucidLink получиха многобройни отличия, включително „Продукт на годината“ на Националната асоциация на радио- и телевизионните оператори през 2022 г. и 2023 г. и списание Inc. Magazine за най-добри работни места в САЩ през 2023 г. LucidLink наема служители в различни отдели и географски региони. За повече информация относно свободните позиции, моля, посетете „Careers“. За повече информация относно LucidLink, пишете на [email protected], следвайте компанията в X (formerly Twitter) и LinkedIn, и посетете www.lucidlink.com.

За LucidLink
LucidLink създаде наградена платформа за сътрудничество в съхранението на данни, която позволява на креативните професионалисти да работят безпроблемно заедно отвсякъде. Този базиран на облака SaaS продукт свързва незабавно дистанционни екипи с проектни файлове от всякакъв тип и размер. Решението на LucidLink е предназначено за работни потоци, включващи огромни файлове, масивни набори от данни и сътрудничество в реално време. Използван в индустрии като медии и развлечения, реклама, търговия на дребно, архитектура, новини и спорт, LucidLink помага на екипите да оптимизират производителността, разходите и креативността за съвременната работна сила. С централен офис в Сан Франциско, Калифорния, LucidLink има офис в София, България и дистанционни служители в Северна Америка, Европа и Австралия.

За Brighton Park Capital
Brighton Park Capital е инвестиционна фирма, базирана в Гринуич, Кънектикът, фокусирана върху ръководени от предприемачи технологични компании за софтуер, здравеопазване и услуги. Фирмата инвестира в компании, които предоставят изключително иновативни решения в партньорство със страхотни мениджърски екипи. Brighton Park Capital предлага специално създадени възможности за добавяне на стойност, които отговарят на уникалните изисквания на всяка от неговите компании. За повече информация относно Brighton Park Capital, моля посетете www.bpc.com.