+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

100-5 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

LimeChain & Polkadot Prodigy в търсене на новите WEB3 таланти

Текстът е предоставен от LimeChain

Месец май ще бъде месецът на Polkadot Prodigy Hackathon! LimeChain и Polkadot Prodigy имат удоволствието да съобщят за предстоящото събитие, което има за цел да събере талантливи софтуерни инженери и да ги запознае със света на разработките за един от водещите Web3 протоколи! Нека ти разкажем повече!

Polkadot Prodigy Hackathon – какво трябва да знаем

Polkadot Prodigy Hackathon предоставя уникална възможност за всеки, който иска да разбере повече за блокчейн технологиите и да повиши своята Web3 експертиза. Web3 е един от най-бързо развиващите се IT сектори в световен мащаб и предлага отлични възможности за кариерно развитие. Polkadot Prodigy Hackathon предоставя достъп до блокчейн ментори и експерти, които да споделят своя опит с участниците.

Регистрацията за първия по рода си у нас Polkadot Prodigy Hackathon стартира на 15-ти април, а самото събитие ще се проведе изцяло онлайн между 7-ми и 26-ти май. По време на хакатона са предвидени различни технически уъркшопи, които ще включват теми като Rust, Substrate и въведения в екосистемата на Polkadot. По време на уъркшопите участниците ще имат достъп до ментори – блокчейн инженери от екипа на LimeChain и експерти от света, които развиват Polkadot.

Резултатите от събитието ще се оценяват между 27-ми май и 2-ри юни, като най-добре представилите се ще участват в разпределението на внушителния награден фонд от 58000 щатски долара.

Финалистите ще бъдат обявени по време на заключително събитие, което ще се проведе през първата половина на юни, в София (следете нашите информационни канали за подробности относно мястото и датата на провеждане).

Web3 и Polkadot

За незапознатите, понятието Web3 вероятно звучи като енигма, но всъщност в основата на Web3 сектора стоят ясни цели и визия – да се използва блокчейн технологията за създаване на иновативни уеб услуги, основани на принципите за децентрализация и прозрачност. В този смисъл, блокчейн е нещо много повече от технология за разплащания и инвестиции в криптовалути – блокчейн мрежите могат успешно да изпълняват функцията на инфраструктурен слой, върху който да бъдат построени най-разнообразни видове Web3 приложения.

Polkadot е един от най-обещаващите блокчейн протоколи и една от най-предпочитаните платформи за Web3 разработки. Това до голяма степен се дължи на дизайна на Polkadot – това е мултичейн протокол, проектиран да поддържа разрастваща се екосистема от специализирани блокчейни, наречени парачейни.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
Няколко думи за организаторите

Polkadot Prodigy Hackathon стана възможен благодарение на грант, предоставена от Web3 Foundation, която беше спечелена от Polkadot Prodigy. Тази инициатива се ръководи от посланици и членове на екипите oт екосистемата, които се занимават с организиране на образователни семинари, хакатони и бизнес дейности. Също така, те са участници в различни наградни фондове, фокусирани върху бизнес развитие в рамките на управлението на Polkadot.

От LimeChain веднага откликнахме на поканата да станем съорганизатор на събитието. LimeChain е глобален лидер в сферата на блокчейн технологиите, иноватор със сериозен принос за развитието на Web3 и с над 150 реализирани проекти. Компанията работи с водещите Web3 протоколи, в това число и Polkadot.

Бидейки утвърдено име в екосистемата на Polkadot, ние познаваме в детайли техническите спецификации на протокола и вярваме, че той може да се превърне във важна част от Web3 пространството. Стремим се да допринесем за подготвянето на способни кадри, които да положат началото на следващата вълна от Polkadot приложения. Polkadot Prodigy Hackathon е отлична възможност в тази посока.

Explore more

Виж
New Relic обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Rollup обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Jmeter обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
AUTOSAR обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
За финал

Повишаване на Web3 експертиза, нетуъркинг, предизвикателства за кодери и щедри парични награди за най-добрите – това са само някои от причините да се запишеш за Polkadot Prodigy Hackathon! Остават по-малко две седмици до отварянето на регистрационния период, когато ще имаш възможност да запазиш своето място в това уникално за България събитие. Ще те очакваме!