+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73+36 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Каква заплата желаете?

Един от важните въпроси, които ще ви зададат на интервюто е въпроса за заплатата. За всички кандидати препоръчваме силно да са подготвени за въпроса за заплатата предварително и да си отговорили на въпроса още преди интервюто за работа.

За повечето свободни работни места има предварително определена заплата и на интервюто за работа дори не се обсъжда въпроса за това каква заплата би получавал кандидата. Но в ИТ индустрията не е така. Ако кандидатствате за

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

работа в ИТ сектора, то много рядко има предварително определена заплата. В повечето случаи от кандидатите се очаква на интервю сами да кажат каква заплата би ги удовлетворявала или се обсъжда работната заплата и след интервюто следва предложение от страна на работодателя. За човек, който кандидатства за първи път на ИТ позиция, този метод на определяне на заплатата може да се стори доста странен. Даже много често на интервю за начинаещи позиции кандидатите остават много изненадани.
Определянето на собствената ви заплата е трудна работа. Има много фактори, които влияят на заплатата ви. В книгата разказваме за факторите, които определят заплатата и обсъждаме някои от тактиките за преговори за постигане на оптимална заплата. Дали сме насоки и сме показали гледната точка на работодателите за заплатата.
Ако сте чели книги на подобна тематика, които са превод от английски и дават съвети на младите ИТ специалисти, то или няма да откриете информация за формирането на заплатата или просто съветите и информацията няма да са релевантни за България. Както в много други случаи в България има някои много важни особености, които трябва да се вземат предвид при кандидатстването за работа.