+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

72-35 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

IT стаж – възможности, идеи и препоръки

Намирането на първата работа в ИТ секторът е трудно начинание, затова стажовете предоставят добра възможност. Особено ако нямате никакъв предишен опит и ви липсва подходящо образование. Намирането на тази първа работа, която ще даде тласък на кариерата ви е може би най-важната задача, която имате.
Търсене на стаж в ИТ индустрията
За съжаление много от възможностите за стаж няма да откриете по сайтовете с обяви за работа. Стажантските програми доста рядко се обявяват на много видни места. За това трябва вие да сте активни и да търсите подходящи стажантски програми.
Поради тази причина в DEV.BG имаме редовна рубрика в блога ни с възможности за стажовете (платени и неплатени) в ИТ индустрията. Запишете се в нашия newsletter за да получавате своевременна информация за стажове, ИТ събития и друга полезна информация.

Но също бъдете креативни и проактивни. Повечето НПО организации рядко отказват безплатна помощ, а доста често са благосклонни да изработят дори и специална стажантска програма за вас. Може да пишете на няколко организации дори и да нямат ясно публикувани

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

стажантски позиции на сайта си. Важното е да имате възможност да работите в реална работна среда, дори и това да е на половин работен ден и да може към края на стажантската програма да имате една препоръка и възможност да опишете този стаж в автобиографията си.
Не всяка организация ясно на сайта си казва, че са готови да направят стажантска програма според вашите нужди, но повечето организации които разчитат на безплатна помощ биха били готови да ви сътрудничат и могат да направят компромиси. Но се изисква интерактивен подход от ваша страна и се изисква да се свържете с много организации и да попитате дали има възможност да работите заедно.
Също е много полезно да следите Фейсбук страниците на фирми и организации или нашата Facebook страница на DEV.BG. Понякога стажантските позиции се обявяват само във Facebook страницата на дадената компания.