+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

87+39 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

iSTYLE България за изключителната ефективност на Apple екосистемата

iSTYLE България е на пазара от 2007 година, като компанията е първият и единствен Apple Premium Reseller в страната. През годините iSTYLE допринася значително за популяризирането на Apple продуктите у нас. Поддържайки пълна гама Apple устройства като iPhone, Mac, iPad, Apple Watch и AirPods в своите 6 търговски обекта, iSTYLE предоставя възможност на широк кръг потребители да се докоснат до начина на живот и работа, създаден от технологичния гигант. 

В центъра на това богато портфолио стои невидимата дигитална екосистема на Apple. Тя свързва всички устройства в една синхронизирана среда, за да предостави възможно най-улеснено и гладко преживяване на потребителите си. Мобилността и бързият достъп до работа от всяка точка на света се превърнаха в необходимост. Затова повече за детайлите и същността на тази екосистема и как тя ни помага в работното всекидневие ни разказва Иглика Александрова, B2B Key account manager в iSTYLE България

Невидимият бонус на Apple
Иглика Александрова, B2B Key account manager

“Когато закупите някакъв нов телефон или компютър, вие придобивате едно устройство. С iPhone, Mac или Apple Watch обаче неочаквано получавате достъп до цяла екосистема. Всеки ден с малки, почти незабележими функционалности тя улеснява вашето ежедневие”, споделя Иглика. Системата представлява интегрирана дигитална среда, в която всички отделни Apple устройства се свързват, комуникират помежду си и работят заедно. 

“Можете да започнете един имейл или Note на iPhone и да продължите веднага след това на Mac точно от мястото, до което сте стигнали. Или да прехвърляте голям брой файлове за секунди между устройствата си с AirDrop – всичко се случва с три клика.” Интересни примери са възможността да се отключи едно устройство с друго или автоматичното споделяне на паролата за дадена Wi-Fi мрежа между всичките ви устройства. Феновете на Apple Watch имат възможност да се грижат и за своето здраве – от спорт до сатурацията на кръвта, като всички резултати могат да се видят директно на техния iPhone.

Друг любим неин пример е iMessage – приложението за текстови съобщения се е превърнало в основен метод на комуникация между потребители на Apple – не само в личния, но и в професионалния живот. То позволява да се изпращат и получават съобщения, както и да се водят разговори напълно безплатно от всяка точка на света, стига да има активна връзка с интернет.

Не на последно място е iCloud – облачна технология, разработена от Apple, с най-високи стандарти за сигурност. Благодарение на нея потребителят има достъп до цялата си информация навсякъде, от всяко свое устройство. Изключително полезно за случаите, когато се наложи да достъпите работни файлове от шезлонга на плажа, за да нанесете спешни корекции. “iPad е незаменим помощник на родителите, особено на път. Благодарение на вградената възможност за родителски контрол, мога да съм спокойна какво съдържание се гледа на задната седалка след четвъртия час въпроси “Стигнахме ли вече?” коментира от личен опит Иглика.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Предимства и преимущества на екосистемата в бизнес среда

Според Иглика едно от най-големите предимства на Apple устройствата е нивото на сигурност. Всички данни са криптирани с помощта на допълнителен чип в процесора, който отговаря само за защитата. Всяко от приложенията в App Store – а те са над 1 800 000, се проверява щателно за рискове от зараза със зловреден софтуер, преди да бъде допуснато за разпространение. Apple въведе и опция, чрез която изборът дали дадено приложение да следи и запазва лични данни, е на самия потребител. 

“Всички функционалности, достъпни за крайни потребители, са достъпни и за бизнес клиентите. Голямо преимущество за фирмите е Apple Business Manager – уеб-базиран портал, чрез който се управляват всички корпоративни устройства. В комбинация с различни MDM платформи, могат да се посочват настройки, да се задават роли, нива на достъпи, разрешения за ползване на специализиран софтуер, както и да се споделят ресурси със служителите. По този начин се спестяват значително количество време и усилия на IT support екипите. А това води и до допълнително намаляване разходите на компанията, тъй като служителите от тези екипи могат да се заемат с по-важни и спешни задачи. Ако добавим и редовните обновявания на операционните системи, при това напълно безплатно, инвестицията си заслужава в дългосрочен план за големия, малкия и среден бизнес”, споделя още тя. 

Тъй като Apple продуктите са известни с интуитивността и лекотата, с която се използват, екосистемата допълнително и осезаемо улеснява всекидневието на своите потребители. Това важи както за солидни корпорации с хиляди служители, така и за фрилансъри в творчески сфери. Продуктовата линия предлага интегрирани креативни приложения за всяка сфера на дейност – от дизайн и архитектура до програмиране и работа с бази данни. Например когато една работна задача започне на Mac, неусетно може да премине на iPad и след това да бъде довършена на iPhone. Тези, които предпочитат ефикасността на iPad, могат да го използват като допълнителен екран за разширяване работната площ на Mac компютъра си.

Explore more

Виж
Microsoft Dynamics 365 обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Puppet обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Express.js обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
AWS обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

Екосистема за устойчиво бъдеще

Екосистемата на Apple е сред най-успешните разработки на компанията. Тя е ексклузивна за своите потребители, като в същото време е ненатрапчива и носи добавена стойност към всеки един продукт на Apple. Що се отнася до бъдещето ѝ, от Apple остават мълчаливи за своите планове, каквато е и дългогодишната традиция на организацията.

“Никой не може да каже как Apple ще развият своята екосистема, самите те строго пазят тайните си. Но можем да сме сигурни, че с навлизането на Apple Vision Pro фокусът върху VR преживяванията и AI ще бъде все по-голям и ще вдигне още по-високо летвата в сферата на технологиите”, завършва Иглика