+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

108-42 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Искаш ли да работиш в Startup?


Още помня нощта, когато стартира първия ми бизнес.
Пуснахме сайта, изпратихме около 200 имейла към потенциални клиенти (cold emails) и заспах с голям трепет в душата. Представях си как на сутринта може да имаме първата продажба. Тогава си мислех, че най-якото на предприемачеството е, че правиш много пари. Шест месеца по-късно с партньора ми бяхме пробвали още 3 идеи и имахме общо НУЛА приходи.
Няколко години по-късно започнах следващия си бизнес. В този период от живота си парите ми стигаха, но исках да имам повече свободно време за… приятели, пътувания, развитие, почивка. Mислех си как, ако развия малък бизнес, ще мога да разполагам с времето си. Стартирах. Година по-късно осъзнах, че работя много повече часове седмично, отколкото на предната си работа. Този път поне имаше приходи, та дори бизнеса се разви достатъчно и го продадох 😊
В момента развивам трети бизнес. Казва се DEV.BG и ще разкажа за него в края на статията, но за момента се развива страхотно!
През всички тези години в моменти на равносметка в главата ми е изкачал логичния въпрос „защо се занимавам с тия щуротии?“ 
С течение на времето осъзнах, че парите и свободата да разполагаш с времето си са важни, но те не са отговора на въпроса „защо“.  Има много предприемачи, които са направили достатъчно пари за пенсия и могат да се оттеглят на някой плаж, където да си отворят лежерен бар под звездите. Вместо това, те продължават да работят.
Истинският отговор се крие в една история за Майкъл Джордан.
След като завършва колеж, той подписва първия си професионален спортен договор с Chicago Bulls. Една от стандартните клаузи в тези договори е играчът да не участва в турнири и практики без съгласието на отбора. С други думи, нямаш право да играеш баскетбол, ако Chicago Bulls не сa ти разрешили. Идеята е да се избягват контузии, претоварване и т.н.
Майкъл Джордан поставя желязно условие и след дълги преговори успява да се пребори в неговия договор да се включи клауза, която му позволява да играе баскетбол където и когато си поиска. Клаузата се казва „For the love of the game“.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Връщаме се на предприемачеството.
Истинската причина да се занимавам с предприемачество и да работя в StartUPs и малки компании е „For the love of the game“. Проблемите (които заобиколно наричаме предизвикателства), задачите, неизвестното, непредвидените ситуации, малките победи, големите битки, провалите (които почти те събарят), силата да създаваш и да се бориш е това, което ме държи в тази сфера.
И всички смислени в StartUP сферата са вътре „For the love of the game“.
Тъй като сме на въпроса „защо“, нека да кажа защо пиша тези редове. Не е, за да споделя опита си или да събера няколко изпросени like-ове от приятели.
Пиша, за да продавам!
Искам да ти продам идеята да се включиш в отбора на DEV.BG. Екипът ни се разраства и търсим хора, които също като нас, обичат играта! Правим готини проекти и се кефим на нещата, които създаваме!
DEV.BG е проектът, на който съм се посветил в момента. Екипът успя да изгради най-голямата ИТ общност в България:

  • Достигаме до над 10 000 професионалисти.
  • Изграждаме директория с информация за ИТ компаниите в България, в която са представени над 200 организации.
  •  Всеки месец организираме 14 събития на ИТ тематика, които се посещават от над 800 човека. За последните две години организирахме над 315 събития с водещи лектори от България и чужбина.
  • Бързото развитието на организацията се подкрепя от 25+ от водещите ИТ компании в страната.

Имаме нужда от хора с любов към играта, за да продължаваме да правим яки неща. Когато си част от малка, бързо развиваща се организация, имаш възможност да поемаш много отговорности и да се развиваш бързо. Твоят труд има много голямо влияние върху развитието на цялата организация. Мога да ти обещая много трудности, промени, неизвестни, битки, победи, провали по пътя напред. Мога да ти обещая интересна игра!
В момента имаме 1 отворена позиция:
Marketing Expert:
https://www.jobs.bg/job/4661815
Кандидатствай или ни препоръчай приятел, който би паснал на позицията.
 
автор: Светослав Димов, CEO at DEV.BG
снимка: Pixabay