+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

65+13 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Entain и магията на свързването

Няма да се хващаме на бас, че вече сте се срещали с Entain по един или друг начин. Ако не директно с екипа на компанията в България, то поне с един от 27-те ѝ бранда, чрез които се забавляват милиони потребители по света: bwin, Coral, Foxy, Gala, Ladbrokes или може би Sportingbet.

Kазино, покер, спортни залагания, онлайн бинго — всичко това на собствена уникална платформа, която поддържа и управлява едни от най-емблематичните марки в световната индустрия. И въпреки че забавлението винаги е на един клик разстояние, когато и където има нужда от него, зад AI моделите, хилядите data points, инструментите за сигурност и персонализираното изживяване на всеки играч в реално време стоят, разбира се, истински хора, които, макар че не са магьосници, успяват да случат магията на свързването — между компонентите на отделните продукти, между брандовете и 160-те милиона уникални потребители, и между себе си като колеги в 20 държави на пет континента. В момента служителите на Entain по целия свят са над 27 хиляди.

Ноу-хау с традиции

Като всеки стабилен лидер Entain имат завиден опит зад гърба си, който започва през далечната 1880 г. по време на конно състезание. Тогава се раждат първите професионални спортни залагания и първият бранд в индустрията (Ladbrokes). Той проправя пътя на много други марки, които пишат историята на сектора и които впоследствие чрез различни успешни сделки през 2020 г. се събират под една шапка с новото и красноречиво име Entain. Днес компанията е сред най-големите групи за спортни залагания и гейминг развлечения, част е от престижния борсов индекс FTSE 100 с пазарна капитализация от близо 10 млрд. щ.д., а комбинираният опит на всичките ѝ марки е над 250 години!

Entain работи в онлайн пространството и ритейл сектора със coбcтвeнa тexнoлoгия във вcичĸи cвoи ocнoвни пpoдyĸтoви вepтиĸaли, а в дoпълнeниe на В2С oпepaциите си пpeдocтaвя ycлyги и нa peдицa В2В ĸлиeнти. Всичко това се случва на регулирани пазари, за които марките на групата имат изискуемите лицензи (към момента 31 държави и територии по света). Това означава, че специфичните регулации са неизменна част от задълженията на служителите в компанията, включително на програмистите, които обновяват сайтовете на всички брандове, за да спазят в реално време постоянно променящите се изисквания на отделните пазари.

Стабилност с традиции и в България

Историите на големите международни лидери винаги са наслада за окото и ухото, но когато родни специалисти са част от пъзела на успеха им, тогава стават наслада и за сърцето.

Entain стъпва в България преди повече от 20 години, като „прохожда” в един малък апартамент с табела, на която пише „Сем. Gamebookers”. Следва серия от сливания и придобивания, докато през 2020 г. познатата в страната GVC Holdings не се ребрандира на Entain. Днес в модерния офис на компанията в кв. Лозенец работят близо 600 служители от 18 националности.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Над петдесет от тези служители са част от Product & Technology отдела — софтуерни инженери, QA специалисти и бизнес анализатори, които ежедневно жонглират с .NET и Angular, огромни обеми от данни в реално време и милиони потребители, за да им осигурят максимално гладко и приятно изживяване, докато се забавляват с някои от най-известните марки за спортни залагания и игри в света.

The magic is in the wiring

Българският IT екип продължава да расте, защото талантът му за изпълнение на сложни софтуерни проекти в този хипер конкурентен сектор е признат на световно ниво. Не на игра той не спира да създава нови продукти, да разработва и подобрява стотици функционалности за брандовете на компанията и да се грижи за голяма част от съществуващата архитектура на софтуера. Тя е проектирана за максимална мащабируемост и ефективност, а мобилните, таблетни и настолни интерфейси на Entain са изградени върху разработена от тях рамка (Vanilla), базирана на Angular. Екипът работи със сложна система с хиляди конфигурации за поддръжка на отделните марки, проектира back-end системите, за да се справи с огромния трафик от цял свят и разполага със стотици уеб услуги, написани или мигрирани на .NET 6 и .NET 7. Освен това се използват различни технологии за съобщения (Kafka, Tibco) и решения за кеширане и търсене като Redis и Elasticsearch, за да се поддържа ниска латентност и висока производителност.

И още, и още „магии“ излизат изпод ръцете на българския IT екип, който продължава да се разраства с front-end и back-end инженери, QA специалисти, UX дизайнери и game математици. Така че, ако търсиш стабилна продуктова компания, в която да развихриш уменията си и да научиш тънкостите на индустрия, която се развива на пълна скорост, а спортът, технологиите и развлеченията са твоята страст, прегледай още веднъж профила на Entain в Job Board-а на DEV.BG — на бас, че няма да останеш разочарован!