+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

85+43 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

.NETworking Conference събира .NET общността на 26 април в София Тех Парк

През 2017 г. Microsoft пуснаха на пазара 4.7 на своя .NET framework, който още с появата си коренно промени начина, по който се прави успешен бизнес с персонализирани web приложения. Случайно или не, през същата година се роди и първата потребителска група на DEV.BG, насочена към българските .NET таланти. Оттогава до днес заедно с тях отгледахме една от най-сплотените и многобройни IT общности, която не спря да обменя know-how чрез над 70-те ни специализирани онлайн събития и познатата на мнозина .NET Corner група. Но те не стигат да задоволят жаждата за знания на живо, особено след колективната ни изолация по време на пандемията. Всички имахме нужда и от качествен личен контакт.

И ето, че дойде времето той да се случи по време на конференцията .NETworking! Тя ще се проведе за първи път на 26 април в иновационния форум „Джон Атанасов” на София Тех Парк и ще събере на едно място .NET разработчици, тестери, архитекти и IT лидери, които да поговорят на един език за най-добрите практики и инструменти за разработване на софтуер, да се свържат един с друг и да споделят своя опит и идеи за любимата технология.

Лекторите на .NETworking Conference

Първото издание на конференцията ще предложи изобилие от теми, представени, разбира се, от познати в индустрията професионалисти.

Вълнуващото начало ще постави Ивайло Кенов, CEO на AMBITIONED. Той ще сподели част от богатия си опит в лекцията From Zero To Hero — How To Become Great With .NET, или кои са седемте етапа, през които начинаещият програмист се превръща в .NET магьосник. Ивайло е участвал в създаването на десетки интернет приложения, изградил е от нулата open-source библиотеки за ASP.NET с хиляди звезди в GitHub и над 5 млн. изтегляния в цял свят, както и е споменаван няколко пъти в официалните Microsoft блогове и подкасти. Димо Митев, Engineering Manager в Progress, ще поеме щафетата и ще говори за unit testing — техники и как се измерва ефективността на целия процес. Лекцията му Code Coverage and Mutation Mastery: Elevating Unit Testing ще стъпи на над 18-годишния му опит в различни видове тестване на софтуер като функционално тестване, тестване на уеб услуги, производителността, сигурността и автоматизирано тестване.

След кратка почивка и възможност за .NETworking следва Николай Костов, който освен Solutions Architect в ZenCodeo е и вещо лице в съда. Николай се занимава с програмиране от почти 20 години и в лекцията си ML.NET — Machine Learning за .NET ще разгледа възможностите на библиотеката за машинно обучение в .NET – ML.NET чрез примамливи примери от практиката. Росица Факалиева, която е Co-Director на организацията Women Who Code и вдъхновява жени без опит в програмирането да навлязат в софтуерната индустрия, докато е част от екипа на Progress, разработващ Telerik UI за WPF и .NET MAUI, ще отговори на въпроса What to Know When Transforming Desktop App to а Cross-Platform — от какво можем да избираме, какво е хибридно приложение и кои са някои от ключовите разлики между WPF и .NET MAUI.

Следва обяд на място, след което пак се качваме в облака с Алекс Йочев, който е Azure Developer Audience Lead в Microsoft и има над 20 години опит в писането на код, управлението на проекти, създаването на продукти, автоматизацията и оптимизацията на процеси и управлението на екипи. В лекцията си DevOps in Azure Cloud — tools and rules of engagement, Алекс ще направи преглед на различни инструменти, които специалистите могат да използват при имплементирането на ефективни DevOps процеси с фокус върху Azure DevOps, GitHub, GitHub Actions, Terraform, Ansible, Jenkins, Biceps, AZD Templates, Flux и Helm. Виктор Даков, който е Software Engineering Manager в Nuvolo, носител на наградата „Джон Атанасов“ и две поредни години представи България в Брюксел на едни от най-престижните научни състезания в Европа и света, ще говори за Функционалното програмиране с F#: основните ползи от него и как се внедряват тези ползи в обектно ориентираните езици.

След кратка почивка в .NETworking зоната на сцената ще се качи Живко Петьов, CTO в Abilitics, който има 16 години опит като разработчик. Той ще обясни какво е anti-pattern и защо е важен, ще направи преглед на най-опасните anti-patterns и ще сподели 15 Anti-patterns in .NET Development, както и много примери от практиката си. Стамо Петков, Head Of Department в Information Services, ще ни говори за .NET Robotics: .NET IoT Libraries, .NET nanoFramework, ESP32 и как да играем, без да вбесяваме жената. Стамо също има огромен професионален опит и е част от екипа, създал някои от най-значимите информационни системи в страната като Националната здравна информационна система и Единната информационна система на българските съдилища.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
Тодор Тодоров, Senior Software Engineer, Payhawk

Отдъхваме си за кратко и продължаваме с Тодор Тодоров, Senior Software Engineer в Payhawk, който е DevOps евангелист с повече от 16 години опит. От няколко години активно се занимава с public speaking на международната сцена, а в свободното си време играе DOTA и пее в рок банда. От лекцията му CQRS and Event Sourcing: Because Life’s Too Short for Boring Apps ще разберем какво е CQRS и Event Sourcing, как се прилагат тези решения в реална среда и какви библиотеки и услуги можем да използваме за целта.

Венци Попов, CEO, Zingasoft

И ако до 16:30 ч. темите са строго технически, Венци Попов, CEO на Zingasoft, ще ни говори за меките умения, без които успешният програмист не може. В лекцията си Soft Skills in Software Development — Should I Care? Венци ще сподели част от уроците, които е научил през всичките си 16 години в индустрията като програмист, ръководител на екип и мениджър и защо меките умения наистина са важни.

След което конференцията продължава ударно с .NETworking Lightning Talks. За тях гостите ни имаха възможност сами да кандидатстват и да предложат теми, които вълнуват цялата общност. Кои са те?

Николай Николов, Senior Software Developer в Accedia: Започнал кариерата си в системите на .NET, преминал през света на React, междувременно работещ и в облака на AWS, лекцията на Ники Native AOT compilation in .NET 7 ще изясни какво точно прави ahead-of-time compilation и как влияе на бъдещите ни проекти.

Ети Кръстева, Senior Test Automation Engineer в Milestone Systems: Като част от екипа за Cloud Development Ети е сертифицирана по AWS и ще ни сподели 5 причини в 5 минути защо да пробваш AWS с .NET и има ли живот след Azure.

Тонислав Троев, Product Technical Lead в OneBit Software: Отличен като „Топ студент” за 2022 г., носител на стипендията „Джон Атанасов”, победител в престижните конкурси на БАИТ и СофтУниада и лектор в курсове по приложно програмиране, Тони ще говори за по-абстрактен подход в автоматизираното тестване в рамките на Stop Writing Tests! Generate Them Instead.

Димитър Митев, Technical Project Manager в TechnoLogica: Димитър има 17 години опит в бранша, като освен към .NET и DevOps проявява огромен интерес и към контейнеризирането на системи. В кратката си лекция Pipelines with Dataflow ще представи Dataflow и видовете основни блокове, както и ще демонстрира няколко pipeline-а, изградени с Dataflow.

Николай Ефремов, Director of Software Engineering в Alemira: В рамките на пет минути Ник ще сподели част от над 20-годишния си опит в индустрията и какво е Practical Application of C# Source Generators — с каква цел се генерира код, как се прилага и как работи.

Евгени Дюлгеров, Senior .NET Developer в DIGITALL: Евгени, който освен програмист в DIGITALL води и лекции по „Програмиране за мобилни устройства” и упражнения по C++ и C# в ТУ-София, ще ни свърже с изкуствения интелект в Automating .NET Development with Artificial Intelligence, като ни разкаже и за някои Visual Studio Code AI инструменти.

Георги Семов, Senior software engineer в Milestone Systems: Георги е в бранша от 10 години и се е специализирал в Microsoft технологии. Той ще сподели и онагледи на място как се прави Анализ на изображения с Azure Cognitive Services за разпознаване на лица, обекти и описание на картината.

Не на последно място за гладкото свързване между лекторите и всички над 500 любопитни .NET посетители ще се погрижи водещият Стоян Шопов, Senior Software Engineer в Grand Games, който има опит както като програмист с .NET, Azure Cloud и други платформи, така и като преподавател в SoftUni и Microsoft Certified Trainer.

Една конференция, една общност, много теми! .NETworking Conference е идеалната възможност да грабнете от опита на професионалистите и да обмените мнения, знания и идеи, за да сте една крачка напред в .NET света и да сте активна част от бързото му развитие. Всичко това само на 26 април (сряда) в София Тех Парк от 8:30 ч. до 18:40 ч. Очакваме ви, it’s .NETworking conference time!