+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

114-28 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Цафрир Файер, Head of Sports R&D: В Delasport имаме огромен брой senior специалисти, помагащи на новодошлите

*Текстът е предоставен от Delasport

В бързоразрастващи се екипи като този на Delasport са нужни опитни експерти, които да навигират процесите, особено в динамична индустрия като iGaming. Ето защо присъединяването на Цафрир Файер към Delasport през лятото на 2023 е повече от логична стъпка за компанията. Цафрир пристига в София, за да ръководи R&D дейността по спортния продукт на фирмата след години опит със стартъпи в международна среда.

Каквo харесва в работата си и какво може да предложи на бъдещи попълнения на екипа – четете в следващите редове. След тях пък можете да видите мнението на дългогодишен член на отдела по разработка на спортния продукт и какви са предимствата от гледна точка на старши PHP разработчик.

Цафрир, какъв е професионалният Ви опит и пътят, който Ви доведе до България?

Аз съм израелец с предприемаческо мислене и над 15 години опит в IT индустрията. Първо като разработчик, а след това като основател и управител на три стартъпа. През последните четири години изградих и управлявах център за развойна дейност в Киев, Украйна.

Какво Ви накара да изберете Delasport?

Почувствах, че мога да внеса своя опит и ентусиазъм в разрастваща се компания, където има какво да предложа по отношение развитието й в различни области. Продуктите на Delasport съчетават много аспекти на индустрията и забелязах, че компанията наистина се фокусира върху нуждите на клиентите. Спортните залагания, които включват различни дисциплини, решенията за разплащане и др., са само част от продуктите, които предоставяме.

Разкажете ни за това, което Вашият екип изгражда в областта на научноизследователската и развойната дейност. Върху какви иновативни проекти или технологии се фокусирате в момента?

Изграждаме и поддържаме спортни проекти и платформа. Иновациите обхващат много аспекти на индустрията за залагания, включително ценообразуване, функции и технологични решения.
В тази дейност наличието на правила и рамка е нещо хубаво! От една страна трябва да си креативен, а от друга – да поддържаш софтуер, който е в съответствие с международни стандарти. Моят екип разработва целия цикъл на продукта за спортни залагания, включително ценообразуване, видове залагания, външен вид и усещане за сайтове на наши клиенти, като всичко това е интегрирано в една цялостна платформа.

Какъв е технологичният стак, залегнал в основата на вашето решение?

Използваме основни технологии като Java и PHP, както и архитектура (MS), заедно с добре преценени методи за управление на процеса (Kanban, Scrum), за да постигнем целите си. Най-важното нещо в технологиите са хората, които имат тонове подходящ опит и са готови да се учат и развиват в компанията.

По отношение на събирането на екип за работа по такъв проект, какви умения и опит са от решаващо значение за разработчиците?

Способността да работят в екип и да споделят общи ценности като взаимопомощ, способност да се учат в динамична обстановка, желанието да се развиват и да виждат и двете „страни на монетата“ – себе си и компанията.

Кои са причините талантливите хора да обмислят възможността да се присъединят към екипа Ви в Delasport?

В Delasport има всичко! Това е компания за продукти в изумителна индустрия, която се разраства всяка година. Мейнстрийм технологии и методологии, маркетинг, поддръжка, различни продукти в няколко области и най-важното – огромен брой senior специалисти, които помагат на новодошлите да станат ИСТИНСКИ разработчици. Културата е ключът и при нас тя е налице!

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Думите на Цафрир са потвърдени и от Нонка Русакова. Тя е част от екипа на спортния отдел от 2018 г. За тези пет години като PHP разработчик Нонка е работила по различни части от технологичния продукт на Delasport, трупа знания за индустрията и израства до Senior dev позиция. Ето как тя гледа на работата и колегите си:

Нонка, как бихте описали себе си извън работното място?

Обичам да пътувам, но не за да видя топ забележителностите, а напротив – да попадна на малките красиви и ежедневни за местните хора места, да усетя духа им. Голямо удоволствие ми носи приготвянето на домашна храна и домашен квасен хляб. Най-голям стимул за мен е да бъда майка и пример за двегодишната си дъщеря, че всичко може да бъде научено, стига да имаш мотивация.

Как се озовахте в Delasport и каква е позицията Ви в компанията?

Започнах в Delasport преди 5 години като PHP developer без никакви познания в сферата на iGaming индустрията. За това време научих много за спортните залагания. Успях да премина през няколко екипа и да работя по различни аспекти от продукта на компанията. В момента участвам във взимането на софтуерни решения като Senior software engineer в Спортния отдел. В Delasport винаги има нови предизвикателства и възможности.

Какви са техническите предизвикателства, с които се сблъсквате като част от спортния отдел?

Екипът, в който работя, отговаря за приемането на спортни залози, затварянето им и доставянето на спортните коефициенти на сайта. Постоянно надграждаме софтуера си с нови функции, опции и оптимизации. Ежедневно взимаме смели решения и ставаме по-добри заедно. Споделяме знанията си и сме в крак с новите технологии. Работата с квалифицирани и позитивни хора е удоволствие.

С какъв технологичен стак се поддържат софтуерните решения на Delasport?

Неспирно подобряваме и разширяваме технологиите, които използваме. В спортния отдел има реализирани проекти на PHP 8 , JAVA, Node.js. Използваме технологии за кеширане и няколко вида бази данни. Решили си сме някои от проблемите си с използването на инструменти като RabbitMQ и Kafka.

Защо бихте препоръчали човек да се присъедини към спортния отдел на Delasport?

Намирам iGaming индустрията за много интересна от техническа гледна точка. В Delasport разработваме софтуер, който, за да бъде конкурентен, трябва да е оптимално бърз и качествен. Това изисква много технически знания и внимание към детайлите. В компанията има много възможности за хора, които искат ежедневно да учат нови неща и да допринасят за страхотен продукт.