+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

77+31 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Състезанието по програмиране DataArt Proggy-Buggy ще се проведе на 9 декември

*Текстът е предоставен от DataArt

И тази година DataArt кани всички професионалисти и ентусиасти да се включат в международното състезание по програмиране Proggy-Buggy, което ще се проведе онлайн на 9 декември.

Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C++, Java, C#, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Състезанието ще се проведе на английски език, а участниците могат да се регистрират както като индивидуални състезатели, така и като отбор. Няма ограничения, свързани с възраст, пол и националност.

Във всеки отбор може да има максимум трима участника, като отборът трябва да използва само едно устройство, от което да изпрати решението на задачите към сървъра за проверка. Ако членовете на отбора нямат възможност да участват заедно в едно и също помещение, е позволено да използват комуникационни канали като Viber, WhatsApp, Skype и т.н., но само и единствено за комуникация между участниците.

По традиция състезанието ще включва две групи участници – аматьори и професионалисти, които ще се борят за няколко категории награди:

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

● Награда за първото правилно решение на задача.
● Награда за най-кратък отговор на задача, която има решение.
● Награда за първия верен отговор, че дадена задача няма решение.
● Насърчителна награда за отбора или участника с най-много наказателни точки.
● Насърчителна награда за отбора или участника с най-малко наказателни точки.

Началото на състезанието ще бъде дадено в 12:00 ч. българско време на 9 декември 2023 г., събота. Преди събитието всеки регистриран участник ще получи линк за достъп.

Proggy-Buggy се провежда от 2014-та година насам и се организира от екипа на глобалната софтуерна компания DataArt. До момента в инициативата са се включили над 10 000 участника от повече от 60 държави по целия свят.

Участието в състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ТУК.