+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

100-5 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

DataArt разширява дейността си на Балканите и отваря офис в Сърбия

*Текстът е предоставен от DataArt

DataArt, глобалната технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви официално, че разширява дейността си на Балканския полуостров с отварянето на своя нов офис в Сърбия. За целта DataArt ще си партнира със сръбската компания Software Nation, която е базирана в Белград.

Разширяването на дейността на DataArt в региона е част от плана на компанията за географска диверсификация на бизнеса и увеличаване на нейния глобален обхват. Отварянето на новия офис е в резултат и на нарастващото търсене на софтуерни решения и услуги за цифрова трансформация в региона.

Офисът в Белград ще използва съществуващата инфраструктура и опита на висококвалифицираните инженери на Software Nation, като заедно с това DataArt ще утвърди присъствието си на пазара на труда в Белград и ще увеличи броя на служителите си там.

Ръководител на сръбския офис на DataArt ще бъде Ерик Матю Попович, професионалист с над 10-годишен опит и със сериозен принос за развитието на IT сектора в Сърбия. Той поема функцията Старши вицепрезидент DataArt Balkans.

„Много съм развълнуван от отварянето на офиса на DataArt в Сърбия. Готови сме да стартираме мащабни аутсорсинг проекти, в които да приложим сериозния опит на DataArt, и най-добрите практики в разработката на софтуерни решения за клиенти от различни индустрии“, сподели Попович.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

„Разчитаме на местни професионалисти, които са висококвалифицирани и ще помогнат за развитието на DataArt в новата локация. Вярваме, че ще затвърдим присъствието си в Белград заради добре развития IT сектор и солидния технологичен потенциал на страната и региона”, допълни Михаил Завилейски, директор „Организационно развитие“ в DataArt.

DataArt ще започне активна работа в Сърбия до края на април 2022 г. Към момента там са наети 40 служители, като целта е в следващите няколко месеца броят им да достигне 100.

Офисът в Белград е вторият на Балканския полуостров за компанията. През 2016 г. DataArt отвори своя първи офис в региона, който е позициониран в София.