+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

78-7 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Иновативните инициативи в .NET отдела на Coherent Solutions

© Текстът е предоставен от Coherent Solutions

Coherent Solutions има изграден .NET отдел, който обединява близо 300 специалисти на глобално ниво, от които около 30 експерти от България. Във всяка страна, в която компанията има офис, е изграден локален .NET департамент. Въпреки географската отдалеченост между офисите те работят в синхрон, следвайки общата стратегия на компанията.

.NET отделът на Coherent Solutions се отличава с иновативните си инициативи, сред които са .NET Department Week и .NET Programming School. Как изглеждат тези инициативи през погледа на хората в екипа? Обобщават Милан Джокич, .NET Department Manager и Костадин Спиридонов, .NET Deputy Department Manager в компанията.

.NET Programming School

Възникване, идея и подбор на учениците

.NET Programming School е една от инициативите на Coherent Solutions, която беше успешно приложена в България за първи път тази година. Идеята на .NET програмата е да предостави среда за развитие на млади таланти чрез практически насочен курс, който максимално се доближава до професионалната среда в IT индустрията.

Подборът на кандидатите е стриктен и се основава на основни познания по програмиране, висока мотивация и желание за развитие. Процесът включва тест, опознавателен разговор и кратко техническо интервю.

Основна цел

Основната цел на .NET Programming School е да помогне на учениците, като им даде практически знания и опит. Програмата цели да ги подготви по-добре за предизвикателствата, които ще срещнат при изпълнение на реалните проекти. Учениците имат възможност да практикуват pair programming, да работят в екип и да се сблъскат с проблеми, чието решаване изисква оптимални решения.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Теми, лекции и начин на обучение

Обучението обхваща различни теми, сред които основи на C#, обектно-ориентирано програмиране (OOP), Design Patterns и SQL. Лекциите са интензивни и се провеждат три пъти седмично. Програмата включва и голям брой задачи за самостоятелна работа, които се проверяват детайлно от преподавателите. Атмосферата е приятелска и подкрепяща, като всеки ученик получава индивидуална обратна връзка и насоки за развитие. Насърчава се сътрудничеството и практическото обучение чрез live coding сесии, благодарение на които учениците прилагат наученото.

Какви други умения се усвояват

Освен вече споменатите теми, учениците усвояват и важни умения като работа в екип, комуникация и управление на времето. Програмата не се фокусира само върху синтаксис и теория, но и върху това как да се мисли за оптимални и най-добри решения в посока постоянно подобряване на кода. Учениците се учат как да подхождат към сложни задачи, използвайки най-добрите практики в сферата.

Explore more

Виж
Magento обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
ELK stack обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Cucumber обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Qlik Sense обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

.NET Department Week

Какво представлява .NET Department Week и колко често организирате такива събития?

.NET Department Week е регулярно събитие, което събира всички .NET специалисти в компанията за една седмица, през която се провеждат обучения, дискусии, презентации и тиймбилдинг активности. 

.NET Department Week цели да предостави среда за срещи на живо, споделяне на знания и забавление в компанията.

Всяка година инициативата се развива на основата на предоставената обратна връзка от предходните събития. Засегнатите теми са съобразени с интересите на аудиторията и тенденциите на пазара. 

Каква е основната цел и какви са ползите от такива събития?

Провеждането на .NET Department Week насърчава професионалното развитие, обмяната на опит и сплотяването на .NET специалистите в компанията. 

Основните ползи са стимулиране на иновациите и креативното мислене, подобряване на екипната работа и сътрудничеството с колеги от други отдели. Споделянето на знания и опит, както и разглеждането на най-новите практики и иновации от .NET света, пораждат интересни дискусии и повишават общото ниво на професионална експертиза. 

Тези събития допринасят за личностното развитие на служителите и създават силен и ангажиран екип от постоянно развиващи се таланти.