+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

113+58 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

CluneTech с пето поредно Great Place to Work for Women отличие

Текстът е предоставен от CluneTech

През 2024 година CluneTech бе сертифицирана като Great Place to Work for Women. Отличието в тази категория компанията получи за пета поредна година наред с признанието Great Place to Work, което най-големият ирландски работодател в България печели за девета година.

Great Place to Work for Women сертификат получават компании, които създават позитивна и подкрепяща работна среда за жени. Наградата взима за основа глобалния стандарт на Best Workplaces методологията и отличава организации, които полагат усилия за това жените да бъдат третирани честно по отношение на заплащане, признание, обучения и кариерно израстване и възможностите за постигане на здравословен баланс между работа и личен живот.

Какво прави CluneTech добро място за работа за жени?

В глобален мащаб жените в CluneTech съставляват 61.5% от работната сила, което е почти два пъти повече от средно 33% за международните технологични компании (по статистика на Deloitte Global).

Някои от придобивките в подкрепа на по-добрия баланс между работа и личен живот на служителите в CluneTech включват половин свободен ден всяко тримесечие за лични ангажименти, гъвкаво работно време през летния сезон и по-дълъг от стандартния за страната отпуск. В края на 2023 година CluneTech въведе удължен и платен от компанията отпуск при загуба на член от семейството, приятел или домашен любимец, който варира от два дни до четири седмици. Компанията предоставя и до 5 дни платен отпуск при загуба на бременност, включително за колегите-мъже, които да бъдат до партньорката си в подобна трудна за двойката житейска ситуация. „Целта ни е да подкрепяме служителите си не само в моментите на радост, но и в трудности и изпитания, през които всеки един от нас преминава през живота си“, споделят от CluneTech.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Резултатите от последния Trust Index Survey© проведен в CluneTech, който е основна част от Great Place to Work методологията за оценка на работодателите, показват, че над 90% от служителите ѝ смятат, че хората в компанията са третирани честно, независимо от техния пол (94%) или сексуална ориентация (97%). В същото запитване 90% от колегите ни потвърждават, че могат да си вземат свободен от работа ден, винаги щом им се наложи.

Пресияна Витанова, Специалист „Подбор на персонал“, CluneTech

„Няма да преувелича, ако кажа че компанията дава поле за изява на дамите във всеки един етап на кариерното им развитие – от стажантски програми до лидерските позиции“, разказва Пресияна Витанова, която е специалист „Подбор на персонал“ в групата. „Имаме колежки в почти всички тех отдели: Service Desk, IT Security, Development, QA, Project Management, а изпълнителните директори на пет от седем бизнеса в групата ни са ръководени от жени. Имаме много успешни истории на дами, работили на бизнес позиции, които в някакъв етап се преквалифицират и започват работа в IT отделите ни. Няма ограничения за това как може да развие кариерата си в групата всеки един от нас. Всичко зависи изцяло от инициативността и желанието на служителите.“

Explore more

Виж
PostgreSQL обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Next.js обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Azure обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Kotlin обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

„„Глезим“ дамите в компанията с чисто женски инициативи: класове за грим, консултанти по личен стил. За семейните ни колеги и техните деца организираме традиционни коледни представления, посещения в аквапарк за цялото семейство, подаръци от дядо Коледа, онлайн конкурси за детски рисунки. Заедно сме почиствали плажа на Варна, създавали сме играчки от рециклирани материали, възпитавайки у децата ни грижа към околната среда. Поддържаме връзка и с дамите в отпуск по майчинство, така че да не пропускат важните промени или събития, организирани от нас като работодател. Самата аз съвсем скоро се върнах в компанията след майчинство, стартирайки на съвсем нова за мен позиция. Благодарение на хибридния модел на работа, успявам да балансирам задълженията си като родител и предизвикателствата, които новото ми кариерно начинание ми предлага“, разказва Ния Бончева, която е младши специалист „Маркетинг и комуникации“ в CluneTech и се грижи за събитията в офиса.