+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

105+22 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Автобиография за ИТ специалисти

В книгата естествено една от първите важни части е автобиографията. Много внимание сме обърнали на това какви са спецификите на това да пишем автобиография за ИТ позиция и с какво автобиографията на един програмист се различава от автобиографията на някой кандидатстващ за счетоводител.

Добрата автобиография
И двамата автори ежедневно преглеждаме десетки, а някои дни и стотици автобиографии. Взимаме решения за това кои кандидати да поканим и кои автобиографии да изхвърлим в кошчето. И точно това решихме да споделим с читателите на „Мисия моята ИТ кариера„. Решихме, че е крайно време някой от работодателите да обясни как се взимат решения за наемането на един кандидат и защо. В книгата сме написали цяла глава за да покажем как се оценяват кандидатите и защо някои успяват да договорят по – добри заплати, а други не. Решихме, че с тази книга можем да покажем какво се цени в кандидатите и да насърчим всеки да се развива в правилната посока без значение дали е начинаещ кандидат или специалисти с години опит.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

От кой се учим как да пишем автобиография
Като екип и двамата автори се допълваме. Ивайло е работодател и съосновател на собствена средна по големина ИТ фирма. Сега управител, но преди това Ивайло има богат опит като програмист и ръководител на екип от програмисти. Ивайло споделя какво си е мислил, когато е бил от другата страна на барикадата и е кандидатствал за работа. Разказва какви заблуди е имало сред приятелите програмисти и разказва как някои от тях не са били дори близко до истината. Павел от друга страна е старши HR експерт в една от големите български HR компании. Всеки ден се среща с множество ИТ фирми и събира техните изисквания към кандидати. Провежда преглеждането на автобиографиите и първоначалните интервюта, за да може да отсее кои кандидати са достатъчно добри да се срещнат с работодателите.
Автобиографията е вашият билет към интервюто
Автобиографията е един от най – важните инструменти на кандидатстващия. Защото колко и добри да сте в това да се представите добре с думи на самото интервю, ако нямате добра автобиография може и изобщо да не ви поканят на интервю. Автобиографията има огромно значение.