+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

77+23 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Amdaris открива нов център в България, за да разшири европейското си присъствие и да подпомогне развитието на ново поколение технологични таланти

*Текстът е предоставен от Amdaris

Специалистът по разработка на софтуер и дигитална трансформация Amdaris открива своя шести глобален офис в София, България, една от най-бързоразвиващите се IT столици в Източна Европа.

Българският център ще създава нови възможности за работа за нарастващия набор от таланти в София. Компанията обещава да предоставя работа и за професионалисти, релокирани поради конфликта в Украйна.

Бристол, Великобритания, 30 Март 2022г.: Amdaris – специалистът по дигитална трансформация със седалище в Бристол, обяви откриването на българския си офис в София. Българският център е шестият офис на компанията, която в момента присъства в Обединеното кралство, Украйна, Румъния, Молдова и Дубай. Новият клон на Amdaris отвори врати в центъра на столицата и има за цел да наеме над 50 служители до края на годината.

Стъпвайки в една от най-бързо развиващите се IT столици на Източна Европа, центърът на Amdaris в София ще създаде нови възможности за работа за растящия набор от технологични таланти в страната. Amdaris е технологично-агностична компания и като такава наема Delivery Leads, Portfolio Directors, Technical Architects и разработчици на .Net, Angular, React, Java, PHP и Python, наред с други роли. Тъй като разработването на софтуер остава най-бързо развиващата се индустрия в България, Amdaris планира да бъде домакин на различни менторски и стажантски програми, за да формира следващото поколение технологични таланти.

Разнообразието от проекти, върху които работят служителите на Amdaris, включва широк спектър от индустрии като образование, здравеопазване, набиране на персонал и право, наред с много други. Технологиите и платформите, разработени от Amdaris, са водещи в подпомагане на развитието на тези индустрии. Те включват създаването на получили множество награди платформи за augmented intelligence, разработване на учебни платформи, които се използват от хиляди студенти годишно, и набори от инструменти за подпомагане на работата от разстояние на терапевти по психично здраве по време на пандемията.

Събитията по света подтикват Amdaris да предложи работа на всички програмисти, QA-и и други хора със съответните технологични умения, които са били принудени да напуснат Украйна.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

Весела Николова е назначена за директор на българския офис на Amdaris. Запален предприемач, тя е съосновател на стартъп за електронна търговия и неправителствената организация 180 Degrees Consulting Sofia, като е ръководила и бизнес развитието и финансите на стартъпа esports.com.

Весела сподели: „Присъединих се към Amdaris, тъй като след срещата ми с ръководния екип усетих, че компанията не е като никоя друга. Веднага разбрах, че Amdaris има изключителен екип, от който бих желала да бъда част, и който ще предостави прекрасна възможност да развивам талантите си. Очаквам с нетърпение да изградим новаторски офис в София и да работим заедно с другите пет центъра, както и да допринесем с положителна промяна не само в IT екосистемата в България, но и в средата около нас. В Amdaris сме отдадени на щастието и здравето на нашите служители, но също така работим усилено, за да направим и света около нас по-добър”.

Анди Роджърс, съизпълнителен директор на Amdaris, сподели: „В Amdaris сме развълнувани да отворим врати в София, която е водещ технологичен център в Европа. Софтуерната индустрия в Източна Европа продължи да расте по време на пандемията, но сега, когато регионът е изправен пред нови предизвикателства, Amdaris очаква с нетърпение да изгради креативно, развиващо се и динамично работно място за всички талантливи технологични специалисти. Наш ангажимент е да подкрепяме тези, които са били принудени да напуснат родните си места, да имат сигурност в заетостта си толкова дълго, колкото е необходимо, без каквито и да е изисквания, и да развием едни от най-добрите технологични центрове в света“.

За Amdaris

Amdaris предоставя иновативни софтуерни услуги, Application Support Managed Services и консултантски услуги от техния централен офис в Обединеното кралство и центровете за разработка в Източна Европа, управлявани от съизпълнителните директори Анди Роджърс и Влад Нану, и подкрепени от Фонда за растеж на бизнеса (Business Growth Fund).