+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

92-64 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

AIOPSGROUP прави революция в уеб достъпността и как Европейският Акт за Достъпност променя бизнеса в ЕС

*Текстът е предоставен от AIOPSGROUP

Промени се очертават в хоризонта на Европейския съюз с въвеждането на Европейския акт за достъпност (European Accessibility Act, EAA), предвиден да влезе в сила през Юни 2025 г. Този законодателен акт, който засяга широк спектър от бизнес сектори – от електронна търговия до банкови услуги, телекомуникации и портали за билети за транспорт, предизвиква значителни промени в начина, по който компаниите трябва да предоставят своите онлайн услуги.

С въвеждането на Европейския акт за достъпност, Европейският съюз поставя нови стандарти за уеб достъпност, насочени към осигуряване на равен достъп до цифровите услуги за всички потребители, включително и на тези с увреждания. Този акт подчертава значението на WCAG (Уеб достъпност на съдържанието) стандарти, разработени от Световния уеб консорциум (W3C), и изисква компаниите да адаптират своите уебсайтове спрямо тези насоки.

Задълбочаването в детайлите на Европейския акт за достъпност разкрива неговата значимост за ежедневния опит на потребителите с увреждания. Използването на четци на екрана, адаптивни технологии и клавиатурно навигиране става от съществено значение за достъпа до онлайн магазини, банкови услуги и билетни системи за обществен транспорт.

Над 100 милиона човека в Европейския съюз имат някаква форма на увреждане. Освен необходимост да бъдат в съответствие със законовите рамки доста компании виждат в тази промяна и възможност за увеличаване на оборотите си, тъй като повече хора ще имат възможността да използват техните услуги или онлайн магазини.

Последствията за неспазване на разпоредбите стартират от високи глоби, до потенциални съдебни дела за дискриминация и като финална мярка дори нареждане да се стопира дадения бизнес.

Заради значими пропуски още с поставянето на изискванията за писането на софтуерен код, сега стоят изключителни предизвикателства пред повечето компании при адаптирането към новите изисквания.

Европейският акт за достъпност не само променя правилата в цифровия свят, но също така предлага възможност на бизнесите да разширят своя обхват и да подобрят своята социална отговорност. Необходимостта от адаптиране към тези нови стандарти не е само законово изискване, но и възможност за иновации и развитие от страна на бизнеса.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

В AIOPSGROUP вече разполагаме с уникално създаден Accessibility екип, състоящ се от незрящи хора, които правят детайлен одит на процесите във всяка компания и дават конкретни стъпки към постигане на пълно съответствие с Европейският акт за достъпност. Талантливият и иновативен екип от незрящи професионалисти осигурява задълбочена оценка на достъпността на уебсайтовете, благодарение използването и множество екранни четци и на автоматизирани тестове. Приспособена към нуждите на бизнеса, оценката обхваща над 100 сценария, насочени най-вече към електронната търговия и онлайн банкирането на различни устройства и екранни четци като JAWS, NVDA, TalkBack и VoiceOver. Предоставяйки задълбочен одит, ние от AIOPSGROUP силно вярваме, че изграждаме достъпност за всички потребители и сме уверени в бъдещето на преимуществата, които създава всяка достъпна уеб среда.

AIOPSGROUP предлага пакет от услуги за цялостна поддръжка и постигане на изискванията за достъпност в рамките на Европейския съюз. Разбирайки комплексността на дейностите, екипът ни е на разположение да предложи оценка на съществуващи процедури, архитектура на уебсайтове, интеграции с трети страни, методологии за разработка, съответстващи на всички нови изисквания по European Accessibility Act, EAA.

Наблюдавайки всички процедури за достъпност в реално време, AIOPSGROUP има задълбочен анализ над всяка среда. Посредством професионализма и личния опит на незрящите ни колеги, нашите клиенти могат да използват усъвършенствани процеси за разработка, за да анализират бързо сложни страници, динамично съдържание и локални среди за разработка или мрежи.

В допълнение AIOPSGROUP е изградил и система от персонализирани обучения с Accessibility насоченост, обхващащи ключови аспекти на цифровата достъпност. Те имат за цел да идентифицират законовите изисквания и практически приложения на ЕАА. Работейки в близко сътрудничество с инженери от страна на клиента, AIOPSGROUP е в състояние да предостави добри практики за изграждането на цифрово съдържание и услуги, достъпни за всички хора с увреждания.

AIOPSGROUP вярва, че уеб достъпността в цифровите услуги и продукти отразява корпоративната социална отговорност и ангажимента към етичните бизнес практики. Използвайки достъпността в процес на разработка, AIOPSGROUP не само гарантира съответствие с разпоредбите, но също така допринася за по-приобщаваща, удобна за потребителя и социално отговорна цифрова среда.

Повече информация може да се прочете и на сайта на AIOPSGROUP: European Accessibility Act