+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

111+1 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Черен Петък: Опитът на AIOPSGROUP за Оптимизиране на Системите за Електронна Търговия

© Текстът е предоставен от AIOPSGROUP

В света на електронната търговия, където всеки миг е от значение, Черният Петък предизвиква изключително напрежение върху системите за обработка на данни. За екипа ни в AIOPSGROUP, a valantic company, този ден беше доста предизвикателен. В процеса на непрекъснато растяща популярност на онлайн пазаруването, нашите системи се изправиха пред сериозни предизвикателства в управлението на данните и сигурността им по време на Черния Петък.

Системата ни за приемане и обработка на данни, която е ключова за безпроблемното функциониране на електронната търговия, се сблъска с нестабилност по време на пиковия трафик. Липсата на аларми и сигнали за проблеми доведе до забавяне в откриването и отстраняването на проблемите, оставяйки екипа ни да осъществява ръчнен режим за проверка и управление на процесите за извличане на данни. Това не само застраши успеха на Черния Петък, но и източи много ресурси и от екипа на нашите клиенти.

За да се справим с това предизвикателство, решихме да внедрим стабилно и ефективно решение за наблюдение и мониторинг на електронната търговия.

Нашият подход включи използването на OpenTelemetry с автоматично инструментиране на Python. Този иновативен метод ни позволи да интегрираме лесно възможностите за наблюдение в нашите системи, без да се налага ръчно управление. Чрез OpenTelemetry с Python Auto-Instrumentation, ние можем да измерваме и анализираме показателите за ефективност в реално време, като същевременно автоматично генерираме данни за наблюдение.

С цел централизирано управление и анализ на данните, разработихме и внедрихме централизиран колектор на OpenTelemetry. Този колектор позволява ефективно събиране и анализ на данни от различните компоненти на инфраструктурата на електронната търговия, предоставяйки ни унифициран изглед на показателите и възможност за бързо реагиране в случай на проблеми.

Системата ни за мониторинг в AIOPSGROUP, a valantic company, не само ни предоставя възможност да получаваме в реално време информация за производителността на нашите процеси, но и ни позволява да откриваме аномалии и затруднения предварително т.е преди да се отразят реално. Също така, автоматизирането с Terraform модули ни даде гъвкавост и мащабируемост, което ни позволява да разширяваме нашите възможности за наблюдение според нуждите на различните процеси и системи.

Ние от AIOPSGROUP, a valantic company, искаме да подчертаем, че мониторингът на електронната търговия не трябва да бъде голям и сложен проект. Започвайки с малки стъпки и постепенно разширявайки обхвата, компаниите могат да постигнат значителни подобрения във функционирането и ефективността на своите операции. AIOPSGROUP, a valantic company, препоръчва нашия практичен и ориентиран към действие подход, който позволява на бизнеса да се развива със собственото си темпо.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
Evolution Engineering Bulgaria

2D Artist

A pin iconСофия