+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

114-28 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

„Всеки намира нещо за себе си“: А1 и социалните придобивки от най-висок ранг

В А1 обичат да мислят за социалните придобивки не като статичен пакет, а като дългосрочна визия за подкрепа, която се променя с духа на времето. Компанията винаги изхожда от въпроса: какво е необходимо за всеки човек, за да работи по-добре, но и да се чувства удовлетворен и в хармония със себе си. Затова социалният пакет, който предоставят на служителите си, подлежи на непрекъснати допълнения. „Не смятаме, че ще сме си свършили работата, като предоставим, например, 10 популярни придобивки, а мислим как да разширяваме всички възможности за подкрепа на нашите колеги“, споделя Светлана Петрова, мениджър „Управление на представянето и придобивки“ в А1. Ето какво ни разказа още тя:

Цялостен подход
Светлана Петрова

Мениджърите в А1 залагат на цялостен подход в придобивките. Цялостен ще рече: не от всичко по много, а стремеж да „разграфиш“ нуждите на служителите и да направиш така, че да се получи хармоничен баланс от множество възможности. В този баланс материалните стимули, образователните курсове, спортните активности, допълнителното здравно осигуряване, готовността за емоционална подкрепа, помощта в грижата за семействата на служителите, се движат като успоредни прави, от които никоя не изостава. Компанията разсъждава за членовете на екипа си не просто като напредващи в кариерата си, а като общност, която трябва да се чувства добре. И няма как да е иначе – близо 4000 са хората, които работят в А1, а екипите им продължават да се разрастват: в последните години компанията се превърна от телеком в IT лидер. (Пробив, за който вече разказахме тук.)

„В А1 всички служители ползват безплатно или с голяма отстъпка мобилните и фиксирани продукти и услуги на компанията, които стават все повече с разширяването на портфолиото ни. Разбира се, още от първия работен ден всеки колега получава SIM карта с безплатни услуги от А1 и Data карта. Разполагаме и с регулярна служителска отстъпка за закупуване на устройство.“, разказва Светлана Петрова.

Какви са разнообразните други възможности в придобивките? Някои от тях:

От класически офис през работа от вкъщи до лятна градина

Проблемът с работното време и офисите е решен – и то най-либерално. Може да се ползва класическият офис (с включен фитнес, масажно студио, кафетерии и ресторант, осигурен транспорт по четири линии, паркомясто за всеки, лекарски кабинет и психолог, йога занимания и много други). Офисът е изключително модерен, предоставя различни пространства за работни срещи, уъркшопи, обучения. Онези, които искат да работят от дистанция, могат да го направят според индивидуалните и екипните ангажименти.

Освен всичко в компанията практикуват гъвкав старт на работния ден – служителят може да избере за работа часовете от деня, когато е по-ефективен или спрямо личните си ангажименти. От А1 още преди пандемията са развили система на работа от дистанция и за много кратко време са се адаптирали към новата ситуация, споделя Светлана Петрова. Тя допълва, че през лятото компанията прави изнесен офис с възможност да се работи на открито – лятна градина, която при хубаво време е чудесно място за прекарване на работния ден.

Детска градина за удобство на родителите

„Детската градина на А1 е едно прекрасно местенце, с което много се гордеем. Тя ни дава спокойствието, че децата ни са в сигурни ръце. Създадена е 2009 година и след последното разширение от това лято, нейният капацитет е над 80 малчугана. За тях се грижат 13 учители и възпитатели, които всекидневно полагат усилия да измислят най-разнообразни програми, за да могат децата под формата на забавление и игра да се учат“, разказва Светлана.

Фотограф: Лилия Йотова

Детската градина е на площ от близо 1000 кв. м, а общата инвестицията в нея през годините надхвърля над 1 млн. лева. „Създали сме в нея уютни помещения, просторни зали за игри, учене, хранене, различни кътове, така че децата от различните възрасти да могат да играят и да прекарват добре времето си“, допълва Светлана. От компанията винаги правят и комплимент към родителите за новородено дете в семейството.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
Новите идеи: карта за ски курорти и много партньорски отстъпки

Една от възможностите в А1 е осигуряването на ски карта за големите ни ски курорти. Така служителите, които обичат зимните спортове и почивката в планината, могат да ги ползват безплатно. Освен това компанията непрекъснато разширява портфолиото си от най-разнообразни партньорски отстъпки. „Целта е колегите ни да могат да се възползват от преференциални условия за купуването и ползването на най-различни продукти и услуги. Всеки да има широк избор, който да отговаря на личните му нужди и предпочитания“, казва Светлана.

„Имаме една програма, с която се опитваме да сме полезни на родителите в нашия екип с най-различни насоки за това как да съвместяват работата с децата вкъщи или да се справят със социалната изолация – тя също е много полезна. Организираме и разнообразни събития специално за децата на колегите, включително „Дядо Коледа по телефона“. Във фокуса ни попадат и здравословното хранене и начин на живот и благодарение на партньорите ни, всеки колега може да потърси професионална консултация и изготвяне на индивидуален режим за балансирано и здравословно хранене и физическа активност. Предвид това, че колегите в компанията са на най-различни възрасти, поколения, предпочитания, фокусът ни е да търсим разнообразието и да предлагаме най-подходящите предложения, така че всеки да намери най-полезното за себе си“, обобщава още тя.

Обратната връзка: Придобивките са огромен плюс

Служителите на компанията ползват голяма част от придобивките и ги смятат за една от водещите причини да изберат именно А1 като място за кариерно развитие.
„Трудно ми е да избера само една придобивка, тъй като използвам активно почти всички, които имам на разположение в А1. Благодарен съм, че ги има. Фитнес центърът в кампуса е най-често ползваната от мен придобивка. Възможността за посещаване на детската градина за децата на служители е огромен плюс за родителите. Опцията за закупуване на устройства и друга техника на преференциални цени, ползването на отстъпки при различни партньори на компанията също са доста ценни за мен“, казва Николай Христев, старши специалист „Управление на системи за бизнес анализ“ в А1. И допълва, че след заплащането тези придобивки са сред основните му критерии за избор на работа и причина за това да се чувства на място в компанията.

„Придобивките, които със сигурност аз и някои от колегите в отдела много ценим, не са персонални. Въпреки това, смятам, че са важни. В кътовете за почивка имаме най-добрите уреди за забавление – джага и тенис на маса. Възможността да поиграеш с колегите помага не само за отпускане на напрежението. Според мен те наистина допринасят за изграждане на отношенията и комуникацията между колегите в отдела. А и какво по-хубаво от малко съревнование?”, споделя Богомил Табаков, софтуерен инженер в А1.

Ако придобивките в компанията са интересни за теб, не забравяй, че А1 е и лидер в обученията на служителите си – в този текст може да се запознаеш с десетките им методи, с които разширяват образованието и уменията на кадрите си. А свободните работни места при тях винаги може да разгледаш на обичайното място – Job Board-a на DEV.BG