+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

77+43 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Цялостно решение от А1 предоставя електрически велосипеди под наем за гражданите на Бургас

*Текстът е предоставен от А1 Bulgaria

Мобилното приложение „Burgas Bikes“ е първата по рода си софтуерна разработка, внедрена в българска община.

Гражданите и гостите на Община Бургас са първите в България, които могат да се придвижват бързо и лесно, като наемат електрически велосипед по дигитален начин. Проектът „Burgas Bikes“ е реализиран от А1 за нуждите на черноморската община и включва доставка на електрическите велосипеди, разработване и внедряване на мобилно приложение за гражданите. Платформата за управление на велосипедите и зоните, чрез която служителите на общината получават информация в реално време и могат да съдействат на потребителите, също е разработена от експертите на компанията. Тя е част от специалните софтуерни разработки, които екипи на „ИТ и дигитална трансформация“ в А1 проектират и реализират за корпоративни клиенти на компанията, сред които са също апликации за Лоялна програма и много други.

Васил Нейчев, старши мениджър в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ на А1 България, коментира: „Дигиталните технологии помагат не само за по-бързо и удобно придвижване на модерния градски човек, но и са в подкрепа на обществената необходимост да сме по-щадящи към околната среда. В А1 разполагаме с иновативни идеи, мащабни екипи от софтуерни инженери и експертност в системната интеграция, които ни дадоха възможност да разработим и внедрим цялостно решение, което решава няколко предизвикателства едновременно. Радвам се, че Община Бургас ни се довери за реализацията на този проект и така се превърна в първата българска община със собствено велорешение в България.“

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Димитър Николов, кмет на Община Бургас, заяви: „Електрическите методи за придвижване са част от визията ни за един по-уютен и съвременен Бургас. Радвам се, че благодарение на постиженията на технологиите можем да предоставим тези възможности на гражданите и посетителите на общината. Партньорството с най-големия системен интегратор в страната по този проект беше от ключово значение, за да предоставим в кратки срокове още едно удобство за хората, което ще допринесе и за чистотата на въздуха и околната среда.“

Чрез мобилното приложение, разработено от екипа на „IT и дигитална трансформация“ на А1, гражданите и гостите на Бургас могат да открият свободен велосипед от включената в него карта. Наемането става като се сканира чрез приложението QR кодът, поставен върху съответния велосипед. Приложението предоставя също информация за тарифите и таксите за предоставяната услуга, както и възможност за плащане с дебитна или кредитна карта. За заплатената такса потребителите получават фискален бон на посочения от тях при регистрацията имейл адрес. Мобилното приложение „Burgas Bikes“ е налично за Android OS и iOS.

Във всеки велосипед има вградено проследяващо устройство с GPS, което позволява неговото локализиране и проследяване. Техническото оборудване включва и аларма, която ще се задейства в случай на опит за злонамерено въздействие. Велосипедите могат да се връщат в определени зони, които са маркирани в приложението.