+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

102-49 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Открийте силата на езика Move на SUI на Sofia SUI Workshop

© Текстът е предоставен от 4 point O Venture Labs

За разработчиците, които не са свързани с web3, преходът към разработката на блокчейн може да изглежда обезкуражаващ. Поради тази причина на 27 март в красивия град София ще се проведе SUI Workshop.

Този workshop ще предложи практическо разбиране за технологията на блокчейн на SUI, докато разглежда иновативния, ориентиран към разработчиците език Move.

Място: София, България.
Ден: сряда, 27 март.
Час: от 16:00 до 19:00 GMT+2.
Организирано от: Сътрудничество между RZLT, Sofia Crypto Meetup и 4pt.O Venture Labs.

Какво е Move?

Езикът за програмиране Move е open-source инструмент за разработчици на web3 за писане на блокчейн приложения. Той е един от по-новите програмни езици, с изпълним език за байткод за умни договори и персонализирани транзакции.

През 2019 г. Facebook представи идеята за Libra, стабилната му монета, като използва Move като език за програмиране. След това през 2020 г. Libra се превърна в Diem поради някои регулаторни предизвикателства. След поредица от събития, Move се превърна в език за програмиране, който не е изключително, но главно за разработка на web3.

Защо да научите езика за програмиране Move?

Езикът за програмиране Move се счита за предпочитан модел за разработчици на web3, които искат да създадат функционално страхотни продукти по лесен начин, без стрес, и ето защо:

Достъпност: Разработчиците, които имат малко или никакъв опит, ще открият, че Move е достъпен със своя прост и безопасен език. Неговият пряк синтаксис и логична структура правят ученето на разработката на блокчейн по-достъпно.

Силно типизиран: Move е силно типизиран език, което означава, че изисква явни декларации на променливи. След като компилаторът се съгласи, че променливата е използвана правилно, той ще помогне за откриване и улавяне на грешките по време на процеса на разработка, подобрявайки надеждността на кода.

Програмиране, ориентирано към ресурси: За разлика от своите обектно-ориентирани аналози, Move приема подход, ориентиран към ресурси, което означава, че уязвимостите за сигурност в езика за програмиране Move лесно могат да бъдат предотвратени. Това се дължи на факта, че ресурсите имат ограничен живот; те не могат да бъдат дублирани и нито могат да бъдат отхвърлени.

Верификация: Кодът на Move може да се верифицира, което означава, че той може да бъде точно проверен за правилност, гарантирайки желаното поведение. Това се прави чрез формален инструмент за верификация, който проверява кода за грешки. Този процес подобрява безопасността и надеждността на кода.

Приложения в реалния свят: Workshop-a включва практически сесии, където разработчиците ще приложат това, което са научили, като пишат и внедряват умни договори на блокчейн SUI. Този практически опит е безценен, предоставяйки директен път от учене до прилагане на умения в реални ситуации.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

Препоръчваме на желаещите да се включат да запазят местата си, като се регистрират чрез този линк.

На този линк можете да видите програмата на workshop-a, която включва:

● Изчерпателно обучение, което е подходящо както за начинаещи, така и за опитни разработчици;
● Програми, които обхващат основите на блокчейна на SUI и програмния език Move;
● Писане и изпълнение на вашия първи умен договор на SUI.
● Ексклузивни награди и стимули за участниците.

В края на workshop-a, разработчиците ще придобият знания и умения, за да допринесат за екосистемата на блокчейн, отваряйки си врати към нови възможности, иновации и кариерни пътища в индустрията, която продължава да расте и да влияе върху различни сектори по света.

Ще се видим там!

Explore more

Виж
Docker обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
TestNG обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Informatica обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Mockito обявите
Събрани на едно място
Right Arrow