+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73+19 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Конференцията Present to Succeed се завръща на 14 юни с фокус към технологичните презентации и екипи

Текстът е предоставен от 356labs

„Презентационните умения са едни от най–подценяваните умения в технологичния свят“. Или поне така мисли Борис Христов – основател на презентационна агенция 356labs, конференцията Present to Succeed и бивш IT консултант. По неговите думи – в момента, в който експертите добавят към арсенала си от умения и такива, с които могат да презентират и комуникират идеите и работата си по добър начин, те се превръщат в „изключение от правилото“. Това ги прави незаменими и им позволява да постигат желаното си кариерно развитие за много по–кратко време.

Как обаче може някой, цял екип, или една технологична организация да подобри значително презентационните си умения, освен с индивидуален коучинг или обучение? Една от възможностите е конференцията Present to Succeed, която тази година е насочена изключително към презентационните умения на хората в технологичните екипи.

Ако искате да подобрите собствените си презентационни умения или пък тези на хората от екипите си, посетете конференцията Present to Succeed Conference 2024. Събитието ще се проведе на 14 юни в “София Ивент Център” като ще бъде достъпно и онлайн.

Историята на събитието:

Екипът на презентационна агенция 356labs започва работа по идеята за конференция в периода, в който цялата страна е блокирана от COVID-19 пандемията. Тогава те виждат възможността да реализират това, за което вече мислят от години, защото голяма част от проектите им биват замразени. През 2021, първото издание се провежда изцяло онлайн и събира изумителните 3200 души от над 50 държави. Това потвърждава идеята на целия екип, че такова събитие трябва да съществува. Ето защо те решават да го направят отново през 2022, когато резултатът се повтаря. Третото издание е моментът, в който нещата се променят драстично.

Първият хибрид

На 28 април 2023, Present to Succeed се случва за първи път в хибриден формат. Локацията е “София Ивент Център“ като заедно с нея, конференцията е достъпна и онлайн. Присъстват над 1100 души, а още над 1300 се включват и гледат от екраните си, правейки събитието едно от най–големите на българска територия за годината. Това е и моментът, за който екипът на 356labs казва, че превръща София в столицата на презентационните умения.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
Какво следва на 14 юни

14 юни е датата за 4-тото издание на Present to Succeed. То ще се проведе отново в хибриден вариант. Локацията е за пореден път “София Ивент Център”, но всеки може да закупи билет и за онлайн участие. Отново в София ще пристигнат едни от най–добрите презентационни експерти, като заедно с тях, за първи път в лекторския състав ще се включат и някои от най–популярните технологични презентатори. Причината – фокусът на конференцията тази година се променя.

Какво ново в четвъртото издание

„Има две основни неща, наред с редица по-дребни такива, които ще подобрим“, казва Борис. „Първото е, че ще заемем цялата площ на София Ивент Център и ще я обединим в една зала, където ще направим нещо, което е невиждано за събитията в България до момента. Второто обаче е сякаш по–важното. Тази година конференцията се насочва изцяло към презентационните и комуникационни умения на хората в технологичните екипи. Ето защо в България идват и някои от избираните за топ лектори на най–големите технологични форуми. Те ще споделят знанията си за това как се подготвя и изнася едно технологично демо, как се презентира на технологична конференция, какво е да си технологичен трейнър и много други.“

Explore more

Виж
MariaDB обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
pandas обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Hyper-V обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Cisco обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Какво ще научат хората от конференцията

Организаторите са подготвили лекции на всяка една тема, която е важна за подготовката, дизайна и изнасянето на една презентация. Няколко примера за такива са:

  1. Презентирането пред хора от различни култури
  2. Визуализирането и презентирането на числа и данни
  3. Новостите в изкуствения интелект и как той би могъл да се използва за създаването на една истински ефективна презентация
  4. Какво ни очаква с PowerPoint Copilot в следващите 12 месеца
  5. Езикът на тялото и какво можем да научим от един актьор за това как да презентираме уверено пред публика
  6. Подготовката и изнасянето на техническо демо
  7. Как се става топ лектор на технологична конференция и др.

„В ежедневната си работа като презентационна агенция ставаме свидетели на това как една презентация преобръща живота и бъдещето както на индивидуални хора, така и на цели организации“, казва Борис. „За съжаление това все още не се разбира от голяма част от бизнес света и технологичния ни сектор. С това събитие искаме да направим всеки, който се присъедини към него, един от малкото, които не просто разбират важността, но и се възползват от възможностите, които презентационните умения отварят“, допълва той.