+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

74-24 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

11 от най-важните новини в IT сектора от последната седмица

man-coffee-cup-pen-1

Сайтовете на BBC за Олимпийските игри в Рио са базирани на българска технология

Уебсайтовете BBC Sports и Olympics 2016 на британската медийна група BBC, които отразяват Олимпийски игри в Рио Де Жанейро, са базирани на технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст“.

ИКТ индустрията ни носи 24% от ръста на заплатите у нас

ИКТ фирмите са под 4% от общия брой работещи компании в България, но през 2015 г. са осигурили 24% от общия ръст на заплащането в страната, или малко над 350 милиона лева. Това пише в анализа на петото годишно изследване на независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

Георги Бошев от Бургас стана световен шампион на най-голямото състезание по IT технологии в света

Ученикът стана световен ИТ шампион като победи на Световния шампионат MOS (Certiport Microsoft Office Specialist World Championship). В Орландо, САЩ, той се е конкурирал с над 400 000 участници от повече от 120 държави.

За първи път българска компания ще участва в Microsoft Ignite

Microsoft Ignite е най-голямата годишна конференция на Microsoft, която всяка година се провежда на различно място в САЩ, а посетителите ѝ са над 20 000 души. Лекторите са всички ключови фигури от Microsoft, както и стотици от най-добрите лектори по света. Тази година за първи път българска компания (356labs) и български лектор (Борис Христов) са одобрени да презентират на Ignite.

Ъпдейти на Windows 7 и 8.1 преминават към използването на кумулативни месечни обновявания от октомври

Първите кумулативни месечни обновявания ще излязат през октомври като към всяко обновяване ще има списък с включените в него ъпдейти. Тези обновявания значително ще улеснят работата на потребителите с Windows 7 и 8.1.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Microsoft .NET Framework ще получи свой собствен пач във вторник

През октомври Microsoft ще представи месечна система на обновяване на .NET Framework, за да осигури сигурност и качествени ъпдейти на програмния модел за Windows. С това решение .NET Framework последва примера на месечните обновявания на Windows, които вършат същото за ОС Windows.

Google обяви, че базите им данни са готови за Enterprise

Компанията обяви общата наличност на три бази данни – Cloud SQL, Cloud Datastore и Cloud Bigtable.

Време е да кажем довиждане на Linux 4.6

На 16 август беше обявено излизането на новата версия Linux 4.6.7. Това ще е последната версия на ядрото от серията 4.6. Версия 4.7.1 също дебютира във вторник. Подобренията, внесени в серията 4.7, която беше пусната в края на миналия месец, са поддържане на Radeon RX 480 GPUs и на нов модул за информационна защита на Linux.

Microsoft ще внесе холографичната “смесена реалност” във всеки компютър с Windows 10            

Компанията работи с Intel върху хардуер, за да пренесе физическите обекти във виртуална реалност. Очаква се ъпдейтът да е наличен за потребителите през 2017 г.

Google с детайли относно функциите за сигурност на Android 7.0 “Nougat”

Google сподели информация относно най-добрите нови функции за сигурност в следващия му важен ъпдейт за ОС, Android 7.0 “Nougat”, които включват direct boot, streamlined софтуерни ъпдейти и повишена интеграция с корпоративни директории.

Google пуска DUO, своята крос-платформа за Android и IOS, в отговор на Facetime

Опростеният конкурент на FaceTime e лесен за употреба и ти дава да погледнеш видеото директно през заключеният екран на устройството.

Автор: Гергана Демирова