Защо да работиш в Bianor Services?

  • Защото Бианор е сред най-старите, успешни и устойчиви компании в софтуерния бизнес в България.
  • Защото в Бианор можете да бъдете част от уникални за България екипи, които работят в сферата на отбраната по проекти на НАТО и Европейския Съюз.
  • Защото в Бианор можете да откриете спокойна и приятелска атмосфера, която стимулира вашето професионално и личностно развитие.
  • Защото в Бианор вашето мнение ще бъде чуто и оценено, наравно с това на вашите колеги и мениджъри.
  • Защото в Бианор имате възможност да създавате продукти за водещи световни компании в разнообразни области.
b

Визитна картичка

Бианор е сред най-старите софтуерни компании на българския пазар. За своята вече над 20-годишна история компанията се е изправяла пред не едно и две предизвикателства и винаги е съумявала да се справи благодарение на силния и задружен екип. Отборното начало, в което всички са равнопоставени, а капитанът е на терена заедно с целия екип, винаги е било най-голямото предимство на Бианор.

Тип на извършваната дейност:
Разработка на софтуерни решения за видео стрийминг, Разработка на софтуерни решения за отбранителната индустрия, Тестване на високо-технологични софтуерни решения, Разработка на поръчкови софтуерни решения, Внедряване на софтуерни системи, ИТ консултиране, UI/UX дизайн

Индустрия/ сектор:
Информационни технологии, Телекомуникации, Медии, Отбранителна промишленост

Къде се намира централата на компанията?
София

Коя година е основана компанията?
1998 г.

От коя година има офис в България?
1998 г.

В кои градове в България компанията има офис?
София

Служители в глобален мащаб:
40

Служители в България:
38

Служители в ИТ отделите в БГ:
32

w

Hire Heroes

Попитай IT специалисти, които познават компанията, могат да ти дадат допълнителна информация и да те препоръчат. Списък с Hire Heroes за Bianor Services може да намериш тук.

Технологии

Технологии / програмни езици, които използваме:

  • Езици/Технологии: Основно ентърпрайз свързани технологии: Java/J2EE (Spring/Hibernate), C/C++, Objective-C, Swift, Python, PHP, AngularJS, React Native, React js, Android SDK, Java Android, GO (Golang), Blockchain, Smart contracts
  • База данни и админ: Oracle, MS SQL, MySQL, IBM DB2, PostgreSQL, Unix OS, Windows, Mac OS, SUN, AIX, BASH Sell Scripting, awk, Perl, LAN, MAN, Wireless Networks, Routing, VPN, VoIP; IPTV, VMWare ESXi, Citrix XenServer, Nagios2/3, Cacti, SmokePing, SNMP, IBM WebSphere Application Server, JBoss, Apache Web Server, Tomcat, Weblogic Application Server

Награди

Награда за Иновативно предприятие на годината, 2008 и 2009 г.
> Прочети повече
> Прочети повече

Награда за най-добър софтуерен продукт на Long Island Software and Technology Network, 2009 г.
> Прочети повече

“Най-добър стартиращ бизнес” в конкурса за Бизнес награди на Forbes 2012 г.
> Прочети повече

Галерия

w

Другите за нас

Northrop wins $1.7 bln NATO order for 5 drones 
Прочети повече…


Ново партньорство между Бианор и Appzio ускорява мобилните разработки
Прочети повече…

„Бианор“ прави смесено дружество с „ТехниДата“
Прочети повече…

Проект на НАТО отваря врати за българската компания „Бианор“
Прочети повече…

Бианор АД – Първата софтуерна компания на борсата
Прочети повече…

Бианор стартира партньорство с финландската Комптел
Прочети повече…

От Developer към Manager: какъв е начинът?
Прочети повече…


Борсата за нас е стратегически инструмент за финансиране
Прочети повече…

Екипът

Иван Димитров
CEO
LinkedIN

Георги Талев
СТО
LinkedIN

Борис Тонински
Technical Team Lead
LinkedIN

Людмила Иванова
QA инженер

Какво те задържа в Бианор?
На първо място е изключителният психологически комфорт за работа, който се създава от колеги и мениджъри. Рядко се среща. На второ място е това, че колегите имат желание да отделят време на по-начинаещите и да обясняват и да отговарят на въпросите, свързани с работата.

Ива Андреева
Софтуерен инженер

Какво те задържа в Бианор?
В Бианор се чувствам добре, защото хората са мили и отзивчиви. Проектите и задачите са интересни, а ръководството е гъвкаво и винаги се старае да постигне баланс между щастието на всеки от нас и удовлетвореността на клиента. Компанията е винаги отворена за нови и интересни предизвикателства. В Бианор се чувствам като част от семейството.

Георги Стамболиев
Старши QA инженер

Какво те задържа в Бианор?
Това, че движението е само нагоре, най-малкото поради естеството на проектите, които са всеобхватни и винаги има какво ново да те занимава и държи буден. Тук веднага искам да спомена и структурата на мениджмънт, която за нашия екип работи чудесно – имам предвид, локално никой не ни занимава с ‘мениджърски пориви’ (от което реално няма никаква нужда), а само питат имаме ли нужда от нещо.
Статии от служители

How ZFS saves my bacon and lets me sleep comfortably? (Part 1)
https://bianor.com/2020/06/25/utilizing-zfs-for-safely-storing-data-in-a-home-office/

How ZFS saves my bacon and lets me sleep comfortably? (Part 2)
https://bianor.com/2020/07/08/utilizing-zfs-for-safely-storing-data-in-a-home-office-part-2/

L

Придобивки

Здравеопазване и застраховки
✓ Допълнителна здравна застраховка
Финансови придобивки

✓ Бонус за препоръчан клиент
✓ Бонус за препоръчан колега
✓ Бонус за новородено дете
✓ Бонус за сключен брак
✓ Подарък за рожден ден

Забавления и намаления

✓ Партита и тиймбилдинги
✓ Безплатна закуска
✓ Плодове в офиса
✓ Месечна карта за спорт
✓ Масажи в офиса

Професионално развитие

✓ Сертификационни курсове
✓ Вътрешнофирмено обучение
✓ Билети за конференции и семинари

Други

✓ Мобилен телефон/ план за мобилен телефон
✓ Осигурен помощник за времеемки лични задачи

Брой дни годишна отпуска
20 дни годишна отпуска.
Гъвкаво работно време
За нас в Бианор правилният баланс между работа и семейство е в основата на личния успех на всеки член на екипа. Това е и причината да предлагаме гъвкаво работно време. По този начин, всеки един от нас може да освободи сутрините или вечерите си и да балансира добре с домашните ангажименти. Тук, единственото условие е екипите да се засичат, на живо или онлайн, в периода 12.00 – 16.00 часа, за да синхронизират дейността по проектите.
Работа от вкъщи
Бианор беше една от първите компании в България, която на практика подкрепи и въведе идеята за работа от разстояние. Вярваме, че членовете на нашия екип са изключително отговорни и безусловно им се доверяваме да работят от дома, когато това се налага. При нас, в зависимост от конкретните ангажименти, натовареност и специфика на проекта, всеки служител има възможност да работи от вкъщи. Независимо дали става въпрос за няколко дни месечно или за изцяло дистанционна работа – за нас е важен крайният резултат.

Допълнителна информация

Ключовите продукти и услуги на компанията са:
В Бианор работим по разнообразни проекти за клиенти от различни бизнес сфери. Въпреки това, основният ни фокус е насочен към проектирането, разработката и внедряването на индивидуални решения в областта на видео обработка, видео стрийминг, излъчване в реално време (real-time broadcasting), криптиране/декриптиране на видео сигнал, анализ, препоръки (recommendation), и пренос на данни.

В допълнение на разработването, компанията има сериозна експертиза и добре развит екип в областта на тестването на комплексни и високо-технологични софтуерни и хардуерни решения.

Бианор е сред малкото фирми в България, която разработва и изпълнява софтуерни решения и продукти за отбранителната индустрия. Компанията има значителна експертиза и реален опит в разработката на видео решения за разузнавателни цели, за нуждите на NATO и други военни структури в сътрудничество с най-големите световни контрактори в тази сфера.

В какво вярваме:
В Бианор вярваме, че тайната на успеха е в отборната работа. Отбор, в който всеки се доверява на съотборника си и всеки се отнася с отговорност към поставените задачи. А те, задачите, се свеждат до това да създаваме ефективни решения, които да носят висока добавена стойност за нашите клиенти и за техните крайни потребители.  За постигането на тази крайна цел сме изградили среда на свободна комуникация, която цени индивидуалното мнение и стимулира професионалното развитие.

Бианор е създадена в далечната 1998 година от двама ентусиасти, програмисти и мечтатели – Костадин Йорданов и Николай Рашев. Те са и сред основателите на БАСКОМ и SPIN (Software Process Improvement Network) в България. През 2007 година Бианор проведе успешно IPO (initial public offering), с което стана първата софтуерна компания на Българска Фондова Борса.

В списъка с успешни проекти на компанията са създаването на ядрото, около което се изградиха ключовите екипи на Comptel Communications, понастоящем част от Nokia, и на TechniData Labs Bulgaria, понастоящем част от SAP. Следват, сестринската компания Flipps с продукт FITE. Тя също води началото си от екипа на Бианор, където един първоначално вътрешен R&D проект се превърна в услуга на световно ниво, предлагаща видео съдържание, в реално време, до многомилионна публика. Бианор е част и от най-широкообхватния проект на НАТО през последните десетилетия, включващ комплексна софтуерна система – NATO Alliance Ground Surveillance (AGS) (Съюзно Земно Наблюдение).

Адрес

Младост 3,
бул. Александър Малинов 51,
София

https://bianor.com/

Контакти

За въпроси, свързани с кариерно развитие:

Иван Димитров – административни позиции,
Георги Талев – инженерни позиции,
join@bianor.com
02 4604200

a

Други

Други изписвания на името на компанията:

Bianor
Bianor Services
Бианор
Бианор Сървисиз

Виж още ИТ компании!

Намери ИТ компании, подредени по различни категории.

Имаш ИT компания?

Свържи се с нас, за да я добавим безплатно:
sve@dev.bg