Милен Ковачев има 12 години опит в разработването на софтуер с .NET, Java, JavaScript, Node.js и други. От 5 години той води собствената си компания, която е лидер на .NET e-commerce пазара, както и единствения сертифициран Shopify Expert в България. На предстоящото събитие „C# сега и в бъдеще“ на 31 януари, Милен ще ни разкаже за бъдещето на C# и каква е стратегията на Microsoft за развитие на програмният език, как да подобрим продуктивността чрез Roslyn и какви са новостите в C# 7.0. А сега прочетете какво вдъхновява Милен в работата със C#.

Как започна да се занимаваш със C#?

Започнах да се занимавам със C#, като част от първата ми работа като младши разработчик преди 12 години. Тогава версията все още беше 1.2.

Какво те вдъхновява в работата ти със C#?

Както всяка работа свързана със създаването на софтуер, ме вдъхновява това, че създавам, в много случаи от нищо, продукт който работи, решава проблеми и е ценен за хора и компании.

Вдъхновява ме именно с това, че C# решава проблемите на разработчиците по изключително елегантен начин, и прави писането на софтуер удоволствие.


 

Събитие на фокус:

Squeeze your persistence layer with Spring and JPA

 


Кое най-голямото предизвикателство в работата ти, с което си се сблъсквал? Как го разреши?

Създаването на продуктова софтуерна компания. Справих се, на база натрупаният ми опит, хиляди прекарани часове с Visual Studio, много търпение и малко късмет.

Какво би посъветвал всички C# ентусиасти?

На C# ентусиастите бих казал, че са в добри ръце, що се отнася до технологията, а именно .NET и C#. Напоследък се създаде схващане, че разработването на софтуер е лесно и всеки може бързо да навлезе в тази сфера и да успее. Но реалността е, че тази професия изисква голямо себеотдаване. Ако наистина харесват професията си и чувстват, че това е тяхното призвание, то тогава те винаги ще са успешни, дори и когато са в самото начало. Но бих ги посъветвал никога да не се захващат с програмиране, било то на C# или друг език, само защото е модерно и добре платено, за да си спестят огромното разочарование, което, поне според мен, е неизбежно.

Стани част по потребителската група .NET. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:
6 от най-популярните Machine Learning алгоритми – приложения и възможности
Какво означава една система да е „reactive“? Основна концепция на Reactive programming

Share This