Balázs е Head of Product Development в Transmetrics. Има над 15-годишен опит в Java и уеб технологиите. Работил е в проекти за някои от водещите логистични компании като: DHL, Lufthansa, DPD, Kuehne+Nagel и други. С него ще ви срещнем на събитието Multithreading: Making Big Data Fast на 22-ри юли!

Как започна да се занимаваш с Java?

Започнах да програмирам на Java през последната година в университета (2001), когато бях стажант в PwC. Там се включих в проект (B2B пазар за фармацевтичните продукти) в продължение на половин година. Въпреки че Java придобиваше все по-голяма популярност, в университета нямаше курсове по Java, а предимно за Pascal, C и C ++.

Кой е най-интересният аспект от работата ти с Java?

Харесва ми дълбокото потапяне в кода на Java, за да разбера как работят нещата отвътре. Това ми помага да пиша по-добър и качествен код.

Кое е най-голямото технологично предизвикателство, с което си се сблъсквал?

Е, не мога да го нарека „най-голямото“ предизвикателство, но със сигурност имаше предизвикателен проект, върху който се радвах, че имах възможност да работя. Само ще назова част от нещата, които включваше: компилатор на кодове в реално време, проблеми, свързани с производителността, изграждане на IDE, което е базирано на Ecplise за друг език за програмиране и др.

Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?

Базирайки се на примери от реалната работна среда, искам да покажа как multi-threading може да подобри производителността. Ще покажа различни подходи и ще обясня техните плюсове и минуси. И това не е черно и бяло, така че всеки от тях може да бъде разумен избор, основан на контекста.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с Java?

Има няколко популярни езика, освен Java, и в зависимост от случаите, те могат да бъдат по-подходящи от Java. Ако все пак искате да изградите стабилно бизнес приложение, аз вярвам, че Java все още е избор номер едно!


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на Java. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Генади Иванов: Различният подход към съществуващ проблем е ключът към иновацията
Кирил Стефанов: С Java всичко може да се прави лесно и бързо

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This