СТАРТИРАМЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ IT JOB BOARD В БЪЛГАРИЯ

Над 3000+ позиции от 500+ IT компании Виж повече

Избрани събития

Организираме 14 събития всеки месец. Включи се!

Стани част от потребителска група

Обменяй опит, знания и идеи с други IT специалисти от потребителските групи

Най-интересните статии

Научи за последните IT тенденции. Вдъхнови се от успехите и опита на другите

Киберсигурност в приложения, базирани на блокчейн.

В тази статия ще се опитам да обясня основните принципи, които трябва да се спазват при проектирането на блокчейн решения и да насоча вниманието на читателите към определени дейности като създаване на портфейли и генериране, съхранение и използване на ключове. Текстът няма да анализира техническите нюанси за всеки от тях. По-скоро маркираните точки могат да се използват като контролен списък, за да проверите проекта си и това дали съответства на стандартите за безопасност.

повече информация

Скалируеми технологии: Как хиляди ресторанти и хотели използват софтуера на Fourth, за да се възстановят и излязат по-силни след кризата?

Управлението на бизнес в хотелиерската и ресторантьорска индустрия през 2020 г. със сигурност бе огромно предизвикателство за редица малки компании и големи вериги. Как SaaS решенията на Fourth, в голямата си част разработени от хъба в София, успяха да отговорят на нуждите за дигитална трансформация на техните операции само в рамките на броени месеци, може да проследите тук.

повече информация

Как SAP Labs България разработва иновативни облачни продукти: начин на мислене, технологии и процеси

Знаете ли, че един от най-обещаващите продукти с отворен код за мащабно управление на Kubernetes в света се разработва от SAP Labs България? Или това, че местният отдел е въвел идея за междуекипна проверка на код, към която проявяват интерес в Германия и Израел? По какъв начин компанията постига тези значими в глобален мащаб резултати? И какви са технологиите, процесите и практиките, използвани за това? Именно това са темите, които ще разгледаме в тази статия.

повече информация

Денис Юхно, DataArt: „Продължаваме да наемаме софтуерни специалисти, въпреки кризисната ситуация“

През месец май Денис Юхно разказа повече за начина, по който DataArt се справя с кризата, породена от пандемията с Коронавирус. DEV.BG отново разговаря с него, за да научим повече относно това какви промени са се случили в компанията в следствие на извънредната ситуация, какво предстои за българския офис и какви са тенденциите относно наемането на специалисти.

повече информация

Situational Awareness

Какво е situation awareness?
Терминът се среща основно при обучението на пилоти и описанията на самолетни катастрофи. Не открих хубав превод, затова ще се опитам да го обясня – това е осъзнаването и познаването на средата, в която се намирате.

повече информация

За ефекта от кризата върху IT Recruitment бизнеса: Разговор с Вера Шидерова от IT PROvocator

Вера Шидерова е Technical recruitment manager и съосновател на IT PROvocator – компания, която специализира в сферата на подбор на ИТ специалисти, консултиране на ИТ компании и екипи. Предоставяната услуга е подплатена с дълбоко разбиране, практически опит и знания за ИТ бизнеса с всички негови специфики. Компанията залага на индивидуализиран, проактивен и технологично-обоснован подход, който води до траен принос и растеж за бизнеса и хората.

повече информация