Кога
октомври 26, 2020 @ 7:30 pm – 8:40 pm
2020-10-26T19:30:00+02:00
2020-10-26T20:40:00+02:00

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!

Това събитие е част от потребителската група Java.

ПРОГРАМА:
С годините сме свикнали да приемаме за даденост, че съществуват транзакции. Традиционните релационни бази данни ни позволяват да композираме бизнес транзакция, а ако нещо се обърка, всичко да се върне по старому. Но какво става когато данните ни са разпределени в отделни приложения? Точно за това и за още няколко неща ще си говорим по време на събитието:
>>> Разпределени системи
>>> Комуникация
>>> Бизнес транзакции в повече от две приложения
>>> CAP теорема
>>> Saga Pattern
>>> Видове Saga

>>> Q&A част.

ЗА ЛЕКТОРА: Иван Йонков
>>> Иван е изпълнителен директор на консултантската компания Codexio. Пътят до тук е извървян като едно десетилетие работа като професионален програмист, технически трейнър и експерт по контрол на качеството.
>>> През годините Иван е работил както по малки уеб приложения, така и по такива, за които изискванията за производителност и скалиране надминават технологичните възможности.
>>> Разбрал е по трудния начин, че подходът към двете не е един и същ.
>>> Днес може да видите Иван да води корпоративни обучения или да говори по конференции, за да спести на хората проблемите, с които той се е сблъсквал.

С ПОДКРЕПАТА НА: MentorMate & Paysafe group & EGT Interactive
MentorMate е американска компания за разработка на специализиран уеб и мобилен бизнес софтуер.
Paysafe group е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения.
EGT Interactive е българска софтуерна компания, която разработва онлайн гейминг решения. Разполага с богато портфолио и има клиенти в над 85 държави. Игровото съдържание, разработено от компанията, се предлага в 400 уебсайта в целия свят.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Java
Събитието е част от потребителската група за Java. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Java. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG
Webinar – няколко часа преди началото ще бъде изпратен линк към платформата.
КОГА: 26.10.2020 г. от 19:30 ч.

Очакваме ви!