Кога
ноември 11, 2020 @ 7:30 pm – 8:40 pm
2020-11-11T19:30:00+02:00
2020-11-11T20:40:00+02:00

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!

Това събитие е част от потребителската група IT Team Leads.

ПРОГРАМА:
Добрите инженери органиизаци са причина за успеха на много продуктови компании през последните 10-20 години. До голяма степен успеха на технологичните организаци се дължи на факта, че разчитат все повече на обективни данни (вместо на субективн оценки).
На въпроса “Колко добра е инженерната ни организация?“, все още се отговаря по-скоро субективно – за много хора е плашещо да сложат данни зад тази оценка главно заради нездрави практики от миналото и разбирането, че има неща, които не може да се премерят.
Да работим с обективни метрики е ключът към опитално “здраве” на екипа, ефективност, производителност и качество на продукта.
Сашо ще сподели опита си по темата, ще покаже метриките, с които работят неговите екипи, грешките, които е правил през годините и практиките, които работят добре (резулат от множество проби ии грешки). Темите, които ще бъдат засегнати:
>>> Как да мерим и поддържаме доброто здравословно състояние на екипа.
>>> Метрики за оперативното състояние на технологията и нейното качество.
>>> Метрики за качеството на продукта.

>>> Q&A част.

ЗА ЛЕКТОРА: Александър Попов
>>> Алекс има 20-годишен опит в софтуерната индустрия като лидер на технически екипи.
>>> Той ръководи екипа на Uber Engineering в София от 2018-та година насам. Продуктовият екип създава продукти, които са неразделна част от критичния път на платформата Uber. Разрастването му почти 4 пъти за толкова кратък период показва изключителния ангажимент на Uber да инвестира в продукти с многомилиардно въздействие на годишна база.
>>> Преди Uber, Алекс работи в Skyscanner във Великобритания и е съосновател и ръководител на инженерния екип на Skyscanner в София. Преди това е инженерен лийд на екипи в Kayak в Бостън.
>>> Алекс участва в стартъп общността в България като ментор в мрежата Endeavour и ангел инвеститор.

С ПОДКРЕПАТА НА: PokerStars Uber Engineering & Ocado
PokerStars е продуктова компания обединяваща брандовете PokerStars, PokerStars Casino and PokerStars Sports.
Uber е компания, разработваща най-голямата технологична платформа, която дава възможност за транспорт на хора, товари, пратки и храна. Има една от най-добре развитите технологии за автономни автомобили. Компанията е исторически една от най-бързо растящите технологични организации в света.
Ocado technology –разработва системи и решения от световна класа в областта на роботиката, машинното обучение, симулацията, прогнозирането и маршрутизацията, контрол в реално време и др.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: IT Team Leads
Събитието е част от потребителската група за IT Team Leads. Всеки месец организираме събития на тема свързана с IT Team Leads. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG
Webinar – няколко часа преди началото ще бъде изпратен линк към платформата.
КОГА:  11.11.2020 от 19:30ч.

Очакваме ви!