Кога
януари 6, 2021 @ 7:30 pm – 8:40 pm
2021-01-06T19:30:00+02:00
2021-01-06T20:40:00+02:00

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!

Това събитие е част от потребителската група Internet of Things.

ПРОГРАМА:
Бързото развитие на изкуствения интелект и електрониката доведе до нови високотехнологични специфични изисквания към устройствата използвани в най-различни индустрии. Linux e предпочитан избор за вградени устройства. Очевидно Linux дистрибуцията за персонален компютър е много различна от тази за робот, автомобил или космически кораб. Има два фундаментални инженерни въпроса, които трябва да бъдат разрешение независимо от крайните цели на машините:
>>> Как да бъде създадена Linux дистрибуция с всички необходими специфични компоненти за конкретното вградено устройство?
>>> Как да се актуализира софтуерът?
В тази презентация ще разгледаме решения с отворен код на тези въпроси като Yocto Project и OpеnEmbedded, Buildroot, PTXdist, OpenWRT заедно с технологии и услуги за софтуерни актуализации като Mender, RAUC, SWUpdate, libostree с различните му производи за бинарни делта обновления и други.

>>> Q&A част.

ЗА ЛЕКТОРА: Леон Анави
>>> Леон e софтуерен инженер и open-source ентусиаст.
>>> Занимава се с разработване и интегриране на open source софтуерни проекти в GNU/Linux дистрибуции и Internet of Things за най-различни индустрии: автомобилна, медицинска, машиностроителна, телекомуникационна и други.
>>> В свободното си време проектира open source hardware.
>>> Участвал е като лектор на редица конференции за технологии с отворен код в Сан Франциско, Сан Диего, Портланд Орегон, Брюксел, Берлин, Лион,  Единбург, Кеймбридж, Прага, Братислава, Хонг Конг, Шанхай, Шънджън, София и в любимия му роден Пловдив.

С ПОДКРЕПАТА НА: Zühlke & FESTO AG & HireHeroes
Zuhlke е глобална инженерна компания за бизнес иновации, създадена в Швейцария преди 50 години.
FESTO AG е част от немския концерн FESTO AG, световен лидер в производството на индустриална и процесна автомазиция. Текущо в България дружеството има производствена и развойна дейност, като е основен партньор на немския концерн в развитието и налагането на Индустрия 4.0.
HireHeroes – Ако си програмист с опит и търсиш работа, започни от HireHeroes.bg

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Internet of Things
Събитието е част от потребителската група за Internet of Things. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Internet of Things. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG
Webinar – няколко часа преди началото ще бъде изпратен линк към платформата.
КОГА: 06.01.2021, 19:30 ч.

Очакваме ви!