Кога
февруари 16, 2021 @ 7:30 pm – 8:40 pm
2021-02-16T19:30:00+02:00
2021-02-16T20:40:00+02:00

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!

Това събитие е част от потребителската група FMI Club.

ПРОГРАМА:
В представите на хората професията програмист се асоциира с многобройни часове на индивидуален труд, но действителността далеч не е такава и голяма част от предизвикателствата на професията произтичат от работата в екип. Точно тези предизвикателства представляват задънените пътища по пътя към успеха за голяма част от начинаещите програмисти. По време на събитието ще разгледаме реални ситуации и грешките, които допуснах през призмата на моя личен опит.
>>> „Ами сега?! НЯМА ВРЕМЕ!“ – Какво да правим, когато крайният срок ни притиска?
>>> „Не съм разбрал/сигурен, но се притеснявам да попитам, за да не изглеждам глупав в очите на колегите/мениджъра ми.“ – В какъв момент и как да зададем правилните въпроси относно текущата ни задача?
>>> „Уупс, нещата се объркаха, но вината не е моя.“ – Как да поемам отговорност за грешките и как да се поучим от тях?
>>> „Не съм мотивиран, време е да сменя работното си място.“ – Защо бягството често не е правилното решение?
>>> „Гошо/Пешо отново ми пише за помощ – да му отговоря ли?“ – Да помогна на колега или да си свърша работата?
>>> „Пак трябва да работя с този … индивид.“ – Как да не позволим на междуличностните конфликти да попречат на работата ни?
>>> „За пореден път имаме този проблем. Кога някой най-накрая ще го оправи?“ – Наистина виждам проблем или ми липсва цялостната картина. Обратната връзка – помощ за другите и за нас.

 >>> Q&A част.

ЗА ЛЕКТОРА: Кристиан Киров
>>> Кристиан е Senior Manager, Software Engineering в Progress (Telerik), където отговаря за екипи разработващи публичните уеб сайтове на компанията и част от бизнес системите стоящи зад тях. Присъединява се към Progress преди почти 9 години.
>>> Той има 10 години опит в IT сферата. Започва кариерата си като individual contributor, a през последните 5 години се занимава с ръководене на IT екипи.
>>> Кристиан е бивш състезател по физика, математика и информатика като най-големият му успех е бронзов медал от Международната олимпиада по физика.

С ПОДКРЕПАТА НА: Progress & Paysafe group & Chaos Group
Progress предлага технологии за създаване на потребителски интерфейси за всяко устройство, скалируем и сигурен back-end за пускане на съвременни приложения, решения за свързване на данни от всички източници, и платформа за прогнозни анализи, чрез която силата на машинното обучение стига до организациите.
Paysafe group е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения.
Chaos Group е лидер в технологиите, свързани с компютърна графика, които помагат на творци да създават фотореалистични изображения и анимации.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: FMI club   
Събитието е част от потребителската група за FMI club. Всеки месец организираме събития на тема свързана с FMI club. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG
Online събитие. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп малко преди събитието
КОГА:  16.02.2021 г. от 19:30ч.

Очакваме ви!