Кога
юли 20, 2020 @ 7:30 pm – 8:40 pm
2020-07-20T19:30:00+03:00
2020-07-20T20:40:00+03:00

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!

Това събитие е част от потребителската група Software Quality Assurance.

ПРОГРАМА:
Всички сме гледали automation demo презентации, на които краят винаги е щастлив – главният герой винаги успява да автоматизира “злата” Login страница и заживява щастливо със своите зелени тестове. Да, ама в живота не е точно така.
В тази лекция бих искал да разкажа малко повече за това какво става след брака на тестването и автоматизацията или по-точно – как “щастливите” ни прекрасни, зеленички тестове от презентацията се превръщат в досадни, малки таласъми, които не ни оставят да изпием едно кафе на спокойствие, без да fail-нат, поради каквато и да било незнайна причина. С две думи, ще си говорим за нестабилни, чупливи, трошливи, колебливи, инатливи или на английски flaky или brittle tests. Това са тестовете, които вместо да си вършат работата да хващат бъгове, ни стъжняват живота и сами се превръщат в такива.
>>> Знаем ли какво са flaky tests?
>>> Да разберем какво е flakyness на метафизично ниво
>>> Какви причини могат да доведат до чупливост на тестовете ни?
>>> Дали само тестовете могат да са flaky?
>>> Колко е лошо да имаме такива тестове?

>>> Q&A част.

ЗА ЛЕКТОРА: Виктор Славчев
>>> Виктор Славчев е software testing специалист с разчупено мислене и нестандартни гледни точки;
>>> Към настоящия момент работи като Automation QA engineer в Progress;
>>> Лектор по софтуерно тестване в Pragmatic.bg;
>>> Има опит в областта на exploratory testing, UI and API automation, mobile testing, integration testing и др.;
>>> Има собствен блог за софтуерно тестване (http://mrslavchev.com);
>>> Презентирал е на редица testing конференции, сред които събития на Ministry of testing, UKstar 2018, Romanian testing conference, Agile & automation days Poland;
>>> Неговата лекция “Worst” practices of software testing е класирана в топ 20 най-гледани лекции в Ministry of testing;
>>> Последовател и съмишленик  на context driven testing школата в софтуерното тестване;
>>> Все още нито една машина не му е взела работата.

С ПОДКРЕПАТА НА: DataArt, Luxoft, Fourth
DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност.
Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ много големи международни корпорации.
Fourth е водещият световен доставчик на облачни решения в сферата на хотелиерството и рестoрантьорството. Разбират от Cloud, Big Data и Mobile. Вече 15 години бележат ръст на клиентите, а за последните 6 години стойността на компанията се утрои.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация: 

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Software Quality Assurance
Събитието е част от потребителската група за Quality Assurance. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Quality Assurance. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG
Webinar – няколко часа преди началото ще бъде изпратен линк към платформата.
КОГА: 20.07.2020, 19:30 ч.

Очакваме ви!