Кога
март 11, 2020 @ 7:30 pm – 8:40 pm
2020-03-11T19:30:00+02:00
2020-03-11T20:40:00+02:00
Къде
Campus X
ул. „Кръстю Раковски“ 30

Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!

Това събитие е част от потребителската група Machine Learning

ПРОГРАМА:
>>> Търсим статистически зависимости в световните финансови пазари.
>>> Ако намерим зависимости, които са също арбитражни, можем да спечелим.
>>> Ще изградим теория и обсъдим модели и стратегии за пазарни транзакции по двойки (Pairs Trading)
>>> За да обсъдим това първо ще се запознаем с модели за данни с времеви аспекти (Time Series)

>>> Q&A част;
>>> Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Никола Караманов
>>> Никола Караманов е математик по природа, с награди за постижения в математиката и развойна дейност в изкуствен интелект.
>>> Интуицията и знанията му за изкуствен интелект се сформират от прекараните 4+ години в световно-известната група по машинно обучение на Университета на Торонто.
>>> През последната си година на Бакалавър (2009) имплементира и доказва потенциала за огромни печалби с модел за статистически арбитраж.
>>> През последните 2+ години разработва и изобретява модели за автономно шофиране.

С ПОДКРЕПАТА НА: HyperScienceFactset & Lab08
HyperScience brings AI to the office. Through ML solutions we help various enterprises and government institutions to automate the hectic back office work.
FactSet (NYSE:FDS | NASDAQ:FDS) delivers superior analytics, service, content, and technology to help more than 88,000 users see and seize opportunity sooner.
Lab08 e една от младите софтуерни компании в България, която разработва продукти в сфери като HR, User Testing, Social Media и др. Основана е от професионалисти с безценен опит в изграждането на big data системи с множество интеграции.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Machine Learning
Събитието е част от потребителската група за Machine Learning. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Machine Learning. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG
КЪДЕ: Това събитие ще се проведе онлайн. Регистриралите се потребители ще получат линк за достъп непосредствено преди започване на събитието!
КОГА: 11.03.2020 г., 19:30 ч.

Очакваме ви!