Кога
октомври 3, 2017 @ 7:15 pm – 8:45 pm
2017-10-03T19:15:00+03:00
2017-10-03T20:45:00+03:00
Къде
IT Step, етаж 7
бул. „Александър Стамболийски“ 55

Това събитие е част от потребителската група Internet of Things.

ПРОГРАМА:

>>> Какво са iBeacon и Eddystone?
>>> За какви решения се използват iBeacon и Eddystone?
>>> Как да имплементираме iBeacon и Eddystone в мобилни приложения?
>>> Какво научихме за използването на iBeacon за 3 години?
>>> Защо ползваме Raspberry Pi? Гъвкавост, свързаност и развитие на технологията – Raspberry PI е най-разпространеният mini pc, който позволява лесно свързване на различни технологии – операционна система linux е гъвкава и с огромно общество от разработчици. Устройството разполага с 4 USB порта, които му дават голяма възможност да се настрои според нуждите на конкретния проект.
>>> Свързване на Raspberry Pi с 3G – архитектура и протоколи.
>>> Осигуряване на дългосрочна дейност – проблеми и оптимизации

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЗА ЛЕКТОРИТЕ: Николай Василев и Антон Сотиров

>>> Николай Василев е технически директор на IoT стартъпа, TICKEY. Занимава се с програмиране от 10 години. Продава първият си уебсайт, когато е в 9-ти клас. От тогава се е занимавал с уеб, бекенд, конзолни, декстоп и мобилни приложения. Занимава се с Android програмиране над 6 години. През последните 4 години се занимава с архитектурата на различни хардуерни и софтуерни системи. През последните 4 години проектира и разработва над 5 IoT системи.

>>> Антон работи като софтуерен архитект в TICKEY почти от създаването на компанията. До тогава, Антон се е занимавал с облачни технологии и свързани устройства покрай работата си в Progress® (тогава все още Telerik). Превръща домашния си домофон в „умен“ и създава приложение, с което може да отваря входната врата на блока от телефона за своите гости. По-късно прехвърля този опит и участва в разработката на технологията, чрез която се отварят вратичките на метрото от сървърите на TICKEY. Занимава се активно и в два други IoT проекта за умни соларни стени и умно отглеждане на агрикултури.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

*
*
*
*
*
*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Internet of Things
Събитието е част от потребителската група за Internet of Things. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Internet of Things. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: IT Step, етаж 7, бул. „Александър Стамболийски“ 55

КОГА: 03.10.2017, 19:15

Очакваме ви!