Кога
февруари 19, 2018 @ 7:15 pm – 8:20 pm
2018-02-19T19:15:00+02:00
2018-02-19T20:20:00+02:00
Къде
betahaus Sofia
ул. „Крум Попов“ 58

Събитието се отменя, поради непредвидени обстоятелства от страна на лектора. 

Това събитие е част от потребителската група Software Quality Assurance.

ПРОГРАМА:

През 2013 година, обемът на данните по света е бил 4.4 зетабайта. Но количество не означава качество. Някои от най-скъпите софтуерни дефекти се дължат на невалидни данни.

19% от проблемите, които разследваме в Комфо са причинени от невалидни данни. В някои бази данни те надвишават 5%. Причините за това са дефекти в софтуера, но понякога е много трудно те да бъдат открити. Коригирането на данни е по-бързо и лесно от коригирането на код.

В тази презентация ще разкажа за система за предупреждение и „самолекуване“, която разработваме. Принципите ѝ могат да се използват от всяка компания работеща с данни.

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Емануил Славов

>>> Над 15 години опит в разработването на софтуер за различни индустрии: интернет сигурност, парични транзакции, социални мрежи, стар (legacy) софтуер.

>>> Автор на редица техники (публикувани на EmanuilSlavov.com и InfoQ.com) за по-бързи, ефективни и надеждни автоматизирани тестове, както и техники за значително намаляване на софтуерни дефекти чрез анализ на техните характеристики.

>>> Част от тези публикации са представени на различни технически конференции: Google Test Automation Conference, Velocity, CraftConf, BGPHP, Expo:QA, deliver:Agile, STAREast, Agile Testing Days, Nordic Testing Days, QA Challenge Accepted, ISTACon.

>> Автор на инструменти с отворен код: https://github.com/emanuil
>>> Nagual – второ поколение симулатор и анализатор на HTTPS трафик.
>>> PHP-Reaper – статичен анализатор на код за откриване на SQL Injection уязвимости.
>>> PHP-Unlocker – статичен анализатор на код за откриване на проблеми със заключващи се транзакции.

С ПОДКРЕПАТА: DataArt

DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Ние си партнираме с клиентите, за да създадем иновативни решения, с които да допринесем за трайния им успех на пазара.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Събитието се отменя, поради непредвидени обстоятелства от страна на лектора. 

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Quality Assurance

Събитието е част от потребителската група за Quality Assurance. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Quality Assurance. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 19.02.2018, 19:15

Очакваме ви!