ИТ компания и частен университет стартират магистърска програма – „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“. Магистратурата е подходяща за хора от ИТ сектора, които са готови за следващата стъпка в кариерата си, да поемат отговорност за екип, организация или цяла компания. По време на магистратурата студентите ще имат възможност да учат от доказани професионалисти в ИТ сферата и да изградят мрежа от контакти в ИТ индустрията.


 

Събитие на фокус:

Testing NodeJS Code

 

 


Програмата съчетава съвременна информация и тенденции директно от практиката. Организаторите са заложили предмети, които да покрият полето от знания и опит необходими за изграждането на кариерата в ИТ управлението.

Сред предметите са:

„Управление на инфраструктурата“, „Информационна сигурност“, „Управление на процеси и проекти в ИТ сферата“, „Предприемачество и иновации” и „Управление на човешките ресурси в ИТ сферата“.

Началото на програмата е в края на октомври. Лекциите ще са интерактивни и ще се провеждат събота и неделя. Казусите и дипломната работа са индивидуални, по желание на курсистите, съобразено с компанията, в която работят.

Предлагаме ви да се запознаете с част от ключовите преподаватели:

Ивайло Георгиев

Ивайло Георгиев в преподавател в дисциплината „Управление на процеси и проекти“ в магистърската програма.

Той има повече 15-годишен опит в практическото прилагане на инициативи за подобряване на процесите и управление на проекти. Като програмен мениджър на Европейския Софтуерен Институт Център Източна Европа Ивайло е планирал и управлявал инициативи за подобряване и сертифициране на повече от 40 организации в Източна Европа и САЩ В много случаи Ивайло директно се е ангажирал с консултации, коучинг и одити, свързани с подобряването на процесите (Capability Maturity Model Integration CMMI, SCRUM , Lean-Kanban) и бизнес мениджмънта (IT Mark, Balanced Scorecard, Информационна сигурност и стратегическо управление). Ивайло е провел обучения на повече от 600 мениджъри и професионалисти от над 250 компании в Източна Европа и преподава като извънщатен лектор във водещи университети в България.

Зорница Николова

Зорница Николова е съосновател и управляващ партньор на Leanify – компания, фокусирана върху имплементацията на Lean и Agile подходи в управлението на проекти, продукти и хора. Зорница има солиден опит в производството на софтуерни продукти, както в големи организации, така и в стартиращи компании. В момента се занимава с обучения и коучинг на компании и отделни ключови хора при прилагането на agile при създаване на продукти. В допълнение на консултантската си практика, Зорница работи със стартъпи като съосновател и ментор. Преди работата си като обучител и коуч, тя е работила в SAP като мениджър на екип, а преди това – като продуктов мениджър. Зорница е магистър по международни отношения, завършила е EMBA програма към Cotrugli Business School, и е сертифициран Scrum ProductOwner, акредитиран коуч към Международната коучинг федерация (ICF) и член на Международната асоциация по управление на софтуерни продукти (ISPMA).

Веселин Арнаудов

Веселин Арнаудов е преподавател в дисциплината „Основи на информационните системи“ в новата магистърска програма.

Веселин заема ключови роли в “VWare Bulgaria” повече от 13 години. В момента отговаря за развойната дейност на „VMware R&D Site“. Дълги години е бил част от инженерния екип на “vSphere”, участвал е в дейности свързани с криптографията, сигурността и осъществяване на научноизледователската дейност на компанията, в партьорство с академичната общност в България. Завършил е компютърни науки в „Brown University“.

Ако искате да чуете повече от лекторите, можете да се включите в безплатната конференция по темата за „Иновативно лидерство в ИТ“, която ще се проведе на 26.09.17 в SEC (в Мол Парадайс) от 16:00 до 18:00 ч.

 


 

Стани част от потребителските групи на DEV.BG. Виж всички потребителски групи и избери най-интересните за теб.

Визии: Личен архив

Прочети още:
100 събития на DEV.BG. Благодарим Ви!
Технологични потребителски групи – голямата идея зад събитията на DEV.BG

Share This