SQL Server общността у нас се събира за четвърта поредна година за ежегодната конференция на ИнспиритSQL Server 2019 Discovery Day.

Датата е 13.06.2019 г., мястото – бизнес център Capital Fort.

В първата част на събитието лекторите на SQL Master Academy (учебният център на Инспирит) – Маргарита Наумова и Розалина Захариева ще представят новата версия на SQL Server-2019, ще споделят опит и ценни съвети, а Иван Донев ще потопи участниците в света на AI и BI. Паралелно с техническите сесии ще се състоят бизнес ориентирана сесия и дискусионен панел, в които ще се разгледат и обсъдят сценарии от практиката, ще има участие на гост лектор.  Втората част ще бъде под формата на QUIZ (викторина), участниците ще са разделени на отбори, като най-успешните ще получат награди.

Вижте какво ни сподели Маргарита Наумова за събитието – основател на Инспирит и SQL Master Academy, MCM, MCT, MVP Data Platform.

Какво провокира организирането на първото събитие през 2016-та година и как успявате да задържите интереса на аудиторията четири поредни години?

Първото събитие, с което сложихме началото на ежегодните му издания, бе инициирано от Professional Association of SQL Server professionals (PASS). Тогава, представител на организацията се свърза с мен и попита дали бихме направили официалното представяне на SQL Server 2016 пред общността на SQL Server експертите в България. Съгласих се веднага, защото работя с тази общност от първия ден, в който оформих идеята за нейното създаване, и след това, от момента в който тя получи свой официален статус като Bulgarian SQL Server User Group.

След успешното първо събитие, на следващата година, решихме, че няма да чакаме нови версии на SQL Server, а ще повторим събитието във формата, който допадна на хората и даде толкова позитивна обратна връзка. Интересът беше изненадващ и за нас самите. Така, по естествен начин SQL Server Discovery Day стана ежегодно събитие, което организираме със страст и очакваме с нетърпение. Убедена съм, че колегите, които работят с технологиите свързани със SQL Server имат какво да вземат от този ден, предназначен специално за тях.

Разкажете ни повече за техническата част и бизнес сесията, която от своя страна ще се състои за първи път тази година.

Нашата компания – ИНСПИРИТ – се разпознава на българския пазар като единствената компания фокусирана изцяло и само върху SQL Server технологиите, и събираща най-добрите специалисти в тази област в България под един покрив и в един екип. От началото на тази година, нашите усилия са насочени към придобиване на нова фирмена разпознаваемост, а именно като Data platform компания. Посланието ни, подплатено от опита ни в проектите, които доставяме ежедневно е, че ние покриваме всички аспекти на Data Management, като се започне от конкретната платформа – SQL Server, преминем през BI и DWH решенията, обхванем и тенденции като Big Data и Machine Learning и стигнем до Cloud базираните архитектури за данни и Data Governance. Затова в техническия поток от сесии ще се представят теми, свързани с начините на превръщане на данните в реален актив на компаниите, който да им дава така желаното предимство на пазара. Ще говорим за Business intelligence в Azure Cloud, за data governance, и за онези предимства, което правилно управляваните и визуализирани данни биха могли да донесат на една компания.

В бизнес сесията ще разкажем истории от нашата практика, които да помогнат на участниците да идентифицират възможностите, да преценят рисковете, и да си представят техния Data-morphosis.

Кои са най-важните неща, които участниците ще получат по време на конференцията и защо трябва да присъстват?

Основната идея на събитието е да организираме среща на Data-platform общността, а тази година и на хората, които работят с данни и биха искали да видят повече неща, които могат да правят с тях. Презентациите ще бъдат – както винаги – интересни и свързани с практиката и натрупания от нас опит. Ние винаги слагаме „закачки“ като викторини и награди, но те са по-скоро за настроение и не отразяват истинската полза от събитието, а именно – да се срещнем, да си сверим часовниците, да се опитаме да дадем отговори и решения, спестявайки време и ресурс на участниците, и разбира се – да прекараме един вълнуващ ден, който да запомним поне до следващото издание на SQL Server Discovery Day!

Очакваме ви на SQL Server 2019 Discovery Day!

Събитието е безплатно, организирано от Инспирит, с подкрепата на Software Group и SbTech.

КОГА: 13 Юни |09:00-17:00|

КЪДЕ: Бизнес център Capital Fort, Зала Ню Йорк Сити и Манхатън

Запазете своето място: ТУК

 

Share This