За Евгени Костадинов компромисите с качеството сега са потенциален проблем в бъдеще. Евгени е QA Мениджър в Athlon, а освен това има опит и в изграждането на full stack решения, цялостни процеси и екипи в областта на софтуерното тестванe. Часове преди събитието ни “Shifting quality. How to keep up with Agile testing” си поговорихме с него за това какво намира за запомнящо се в работата си и какво би посъветвал хората, които сега започват да се занимават с QA.

Как се насочи към работата като QA?

Към осигуряване на качеството ме насочи мой тогавашен познат. Имаха отворени позиции и предложи да се явя на интервю.

Какво те мотивира в работата ти?

В ежедневната работа ме мотивират предизвикателствата, които срещам, особено с най-новите технологии. Бих определил като най-интересни секюрити бъговете, които съм намирал на ниво дизайн на проекта.

Кой е най-запомнящият се момент от работата ти като QA през годините?

Не мога да определя най-запомнящ се момент, тъй като такива има много. Хората, с които съм работил през годините, са запомнящи се. Проектите и компаниите идват и си отиват.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с Quality Assurance?

Бих посъветвал всички, които сега започват да се занимават с Quality Assurance, да влагат в работата си майсторство. Тази професия е по-трудна отколкото изглежда отначало.


Стани част от потребителската група Software Quality Assurance. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:
„Автоматизацията в сегашната ера е като измислянето на трактора“ – Антон Ангелов, QA Architect, Progress
„Характерно за нас, QA-ите, е че не се вписваме в рамки” – Камен Янков, QA Team Lead

Share This