Благовест Богоев имам повече от 10 години опит по автоматизиране на тестването във фирми като Experian, Axway и MicroFocus. Вярва, че няма по-добро усещане за добре свършената работа от не създаване на проблеми при работата на различните системи и програми, които ежедневно ни обграждат. Точно за това от доста години той се занимава, работи и изучава различните похвати за осигуряване на качеството в този бранш. На събитието на 19-ти юни „JMeter: Начални стъпки за автоматизация“, той ще ни разкаже за инструментът JMeter. Сега, той разказва какво го мотивира в работата му и кой е най-интересният бъг, който е открил.

Как се насочи към работата като QA?

Както повечето хубави работи, така и тук имаше пръст малко случайност. Работех във фирма, като администратор и често се налагаше взаимодействие с екипа по качеството. Понаучих това-онова, хареса ми и така.

Какво те мотивира в работата ти?

Че няма лимити, познанието се трупа с годините, но има безгранично пространство за развитие и никога не скучаеш.

Кой е най-интересният бъг, който си открил?

Ами това е малко като въпросът: „Кое от децата Ви е по-хубавото?“. Все пак се сещам за един красив бъг, при който във видеоконференция тръгва видеото автоматично, което е много „хубаво“ ако си по пижама и искаш само да говориш с борда на директорите например…


 

Събитие на фокус:

Testing NodeJS Code

 

 


Какво е JMeter. Издай ни малко от кухнята. За какво ще говориш на 19-ти юни?

Това е един прекрасен инструмент за проверки в производителността. Безплатен е, широко популярен и търсен като познание на пазара на труда. Надявам се да стане модерен и в България.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с Quality Assurance?

Да не се уповават само на един, а да ползват много подходи и методи на квалификация. Да потърсят и намерят сегмент, който е тяхната „стихия“, както да капитализират добре познанията и способностите си. Няма универсална рецепта, но е хубаво да имат балансиран подход и трезва преценка. Все пак няма 100% чист от бъгове софтуер.

Стани част от потребителската група Software Quality Assurance. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:
Предизвикателствата при работа в дистрибутирани екипи
„Характерно за нас, QA-ите, е че не се вписваме в рамки” – Камен Янков, QA Team Lead

 

Share This