Димитър Данаилов е Software Architect & Technology Futurist. В момента работи като Software Architect в MentorMate, а предишният му опит включва позиции като Software Engineer в MyTeletouch и CTО в 158 Ltd. Димитър специализира в разработването на бизнес софтуер, като разработва технологии и платформи за секторите здравеопазване и образование. На предстоящото събитие „Angular 1 и Jasmine (Unit Testing)“ на 19-ти януари, Димитър ще ни представи през призмата на своя опит практически примери и ще ни обясни какво са Unit Testing и Jasmine и какви възможности ни дава даденият tool, както и по какъв начин да структурираме проектът си, когато имаме unit tests към него. Само ден преди събитието ви предлагаме да се запознаете по-отблизо с Димитър и неговите път и преживявания през работата с тези технологии.


 

Събитие на фокус:

Squeeze your persistence layer with Spring and JPA

 


Какво започна да работиш с Angular и Jasmine?

MentorMate има изключително силно име в Health индустрията и успя да договори клиент, който има над 25 години в тази индустрия. Клиентът имаше доста остаряла платформа и имаше нужда от нова Single Page платформа. След доста дискусии се спряхме на AngularJS. Така, че за Angular и Jasmine, oтговорът е – изискванията на клиента.

Относно темата за TDD е нещо, което всеки един Developer трябва да познава и поне в моя случай смятам, че TDD ме направи по – добър програмист.

 

Важно ли е да използваме Unit Tests и кои са най-големите предизвикателства пред структурирането на един проект, в който има Unit Tests?

Първото и най-важното нещо, на което техническият екип трябва да си отговори е: „Защо правим Unit Testing, какви проблеми наистина решаваме?“Съществува мит, че наличието на Unit Testing ще ти помогне. Доста често от моята практика съм виждал точно обратното, хората не се запознати с термологията и рано или късно Unit Testing-a става бреме.

Най – голямото предизвикателство за мен: Да имаш продукт, който да решава дадени бизнес проблеми и зад него да имаш инструмент, който може и лесно и бързо да ти покаже аномалии.

Кой е най-интересният проект с Angular, в който си участвал?

Въпросният проект за Healthcare industry. Като в дадения проект, за мен най – интересните неща бяха:

  • UX – проектът имаше изключително много информация и трябваше да се структурира по начин, който да е удобен за крайния потребител;
  • Самата архитектура на самия проект;
  • Работа по толкова, отговорен проект за компанията;
  • Новите колеги, с които се запознах. Дискусиите и големината на проблемите е нещо, което пожелавам на всеки един колега;

Как ги разрешихте?

С доста research, вътрешни дискусии и заимстване на практики от други проекти (Google Drive).
Примерно от Google Drive заимствахме идеята за Hello tour.

Стани част по потребителската група AngularJS. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:
Какво означава една система да е „reactive“? Основна концепция на Reactive programming
6 от най-популярните Machine Learning алгоритми – приложения и възможности

Share This