Мартин Минчев и Надя Калоянова притежават компания, която се занимава с Chatbots, Natural Language Processing, Machine Learning и Real-Time Applications. На събитието на 29-ти май „Freelancing като основа за стартиране на собствен бизнес“, те ще ни разкажат как да подготвяме успешни оферти към клиенти и как да разраснем бизнес от база freelancing. Сега те разказват как са започнали да се занимават с freelancing и какви предизвикателства са срещнали по пътя.

Как започнахте да се занимавате с freelancing?

Видяхме, че се разкриват невероятни възможности за бизнес около AI и решихме да напуснем работа и да опитаме да направим нещо полезно в тази сфера.

Какво ви вдъхновява в работата ви?

Вдъхновява ни, че работим за себе си, можем да видим резултата от работа си и можем да повлияем на една зараждаща се индустрия като изкуствения интелект с уебсайта www.ai-valley.com.

Кое e най-голямото предизвикателство в работата ви, с което сте се сблъсквали? Предизвикателствата са много, но може би едно от най-големите предизвикателства е това, че трябва да си специалист не само в една, а във всички области, необходими за осъществяване на успешни бизнес отношения.

Как се справяте с това?

С проучване на добрите практики и образоване в областите, в които сме по-слаби.


 

Събитие на фокус:

Testing NodeJS Code

 

 


Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с freelancing?

Бихме ги посъветвали да развиват различни бизнес умения, не само в собствената си експертиза, а и в други сфери на бизнеса. Ще разкажем по-подробно какво имаме предвид на събитието.

Стани част от потребителската група IT Freelancers And Digital Nomads. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

 

 

Визии: Личен архив

Други интересни публикации:
Технологични потребителски групи – голямата идея зад събитията на DEV.BG
„Разработването на добър софтуер изисква търпение и упоритост“ – Дори Зидон, CoreTeam.io

 

Share This