Представи се.

Казвам се Ивелина и работя в компанията като Quality Assurance Engineer от година и половина.

Защо избра да отидеш на Национални дни на кариерата?

Няколко пъти съм посещавала кариерни събития в миналото, дори преди да се поинтересувам от самата позиция QA, но тъй като не знаех достатъчно за типа работа и нямах опит конкретно в тази сфера сама спирах себе си да опитам. Национални дни на кариерата е перфектното събитие да добиеш представа за съществуващите фирми, позиции и да получиш повече информация на живо.

Как започна своят стаж?

Кандидатствах за стажа ми в СофтСърв и преминах първоначалните интервюта докато дори не бях в страната. Хареса ми факта, че ми беше даден шанс да кандидатствам и да се явя на интервю дори от разстояние. Академията и стажа са перфектния начин да навлезеш в сфера, за която нямаш практически опит. Там теорията и практиката вървят ръка за ръка, което със сигурност ти помага да навлезеш в динамиката на самата професия.

С какво те спечели компанията?

Компанията ме спечели първо с дадения ми шанс да участвам в академията. След като започнах като стажант, бях впечатлена, че когато започнах да се уча все повече и да се справям все по-добре ми се даваше шанс да се изявя. Старанието е от огромно значение, самоинициативата също. Нямаше значение дали съм стажант, начинаещ или старши – мнението ми имаше значение, когато беше представено на място, а това беше ново за мен в сравнение с предишното ми работно място.

Какво би посъветвал тези, които търсят следващо работно предизвикателство?

Да не спират сами себе си и да опитват. Вече съществуват много възможности да навлезеш в сферата, която искаш. Нужно е само желание и постоянство. Всичко останало започва от момента когато получиш първото си признание за добре свършена работа.

Визия: Личен архив

Прочети още:
Кои са стъпките към успешна ИТ кариера?
„Agile ме грабна със своята красива логика и човешки аспект“ – Петър Попов, IT Project Manager

Share This