Никола Богданов е Agile coach с над 10 години опит в ИТ сферата и  е едно от най-разпознаваемите лица в България що се отнася до Agile и Lean. Работейки като Scrum Master и Agile coach, Никола помага на екипи и организации да подобряват процесите си непрекъснато. На събитието, Agile Transformations. Stories of success and failure на 2-ри декември, ще ви срещнем с него отново и ще ни сподели как една организация става Agile? Защо ни е нужна Agile трансформацията и как да я направим успешна? Защо толкова много компании се провалят?

Ти ще бъде наш лектор в IT PM групата за втори път, какво те мотивира да споделяш опита си?
Просто обичам да говоря пред публика, искрено се забавлявам. Има и какво да споделя, доста опит понатрупах и един от начините да продължа да се развивам, е като споделям знания. Всеки от нас има отговорност да споделя опита и наученото с общността, така напредваме като система.

Сподели ни нещо от PM света, което те е впечатлило наскоро?

Agile, Agile, Agile… това се казва „hype“! Но дали се случва или е само на думи? А, как да се случи успешно?

От какво беше подбудено вниманието ти, за да говориш именно по тази тема на 02.12.?

Предната точка + фактът, че темата е естествено продължение на темата ми през февруари. Тогава говорих за това как да започнем, как да убедим, че Agile промяната си съществува. Сега ще говорим за това какво правим после. Как можем всъщност да изпълним промяната, какви са вариантите, какви са съществуващите добри и не толкова добри примери.

Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?
Не мога, за всеки човек най-важните неща са различни. Но мога да уверя, че ще бъде забавно, интересно и ще се постарая да си дадем храна за размисъл.


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на IT Project Management. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Богой Богданов: За постигането на добри резултати, трябва да изградим стабилни отбори
Натали Фарах: Екипът винаги трябва да има ясна цел

Share This