Продължаваме с поредицата за най-интересните статии, новини, проекти и видеа от ai-valley.com.

Нагледно въведение в Machine Learning

Всеки, който се е занимавал с Machine Learning знае, че много от алгоритмите и методите, които се използват имат и геометрично/визуално представяне. Следващата статия има за цел да ни въведе в машинното самообучение именно чрез интерактивни анимации, които ни помагат да разберем по-добре как различните алгоритми работят всъщност.

Статията вижте ТУК.

Извор на данни


 

Събитие на фокус:

Testing NodeJS Code

 

 


Вярвам, че всеки ще се съгласи, че една от най-важните предпоставки за обучението на невронни мрежи и Deep Learning като цяло, е наличието на голямо количество „правилни“ данни. Следващата статия прави много добър обзор на най-популярните datasets, които може да ползвате при обучението на модели за Computer Vision, Natural Language Processing, Speech Recognition, Recommendation Systems и др.

Статията вижте ТУК.

Чат ботове

Какво е чат бот? Това е програма, която може да си общува с хора през добре познатия ни чат интефейс, като например Skype. Идеята за чат ботовете не е никак нова и много от нас си спомнят за чат ботовете в IRC, които не бяха особено интелигентни. През последната година обаче, чат ботовете станаха много популарни отново. Причините за това са много. От една страна NLP технологиите напреднаха и станаха по-достъпни. От друга, големи гиганти като Facebook и Microsoft инвестираха много в рекламата на идеята за чат ботове и развиха собствени платформи за тях.

В следващата статия може да научите всичко най-важно за чат ботовете. Статията вижте ТУК.

Автоматично препоръчване на музика

В следващото видео ще научите как може да направите програма, която да ви препоръчва музика на базата на вашите лични предпочитания. Основните методи които се разглеждат във видеото са popularity based, item-item collaborative and user-item collaborative recommendation. На края на видеото се засяха и темата за приложението на deep learning за recommendations.

Стани част по потребителската група Machine Learning. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Автор:

Мартин Минчев притежава компания, която се занимава с Chatbots, Natural Language Processing, Machine Learning и Real-Time Applications. Основател е на един от най-популярните новинарски сайтове за изкуствен интелект – AI Valley.

Share This