Тази седмица продължаваме с поредицата за най-интересните статии, новини, проекти и видеа от ai-valley.com.

Страховитият робот на Boston Dynamics

Може би най-шокиращата новина от миналата седмица е за новия робот, творение на Boston Dynamics. Тази компания е известна и с други роботи, които впечатляват с възможностите си. В последните години те показваха на бял свят най-различни роботи, от хуманоиди

до четирикраки помощници в дома (https://www.youtube.com/watch?v=tf7IEVTDjng). Миналата седмица обаче изтече материал от конференция в Бевърли Хилс за нов робот, който комбинира крака и колела ведно. Както основателят на Boston Dynamics го нарича, той е „nightmare-inducing“.

Колко далече сме от технологичната сингулярност

Невероятните резултати от работа на компании като Boston Dynamics ни карат да си задаваме по-фундаментални въпроси, като например: Дали машините ще достигнат интелекта на средностатистическия човек? Дали машините ще надминават интелекта на всеки един от нас? Дали ще надминат колективния интелект на цялото човечество? Отговорът според автора на следващата статия е „Да“ и то сравнително скоро.

Целият материал вижте ТУК.

Невронна мрежа на две бири?

Следващата статия описва кратък проект, в който авторът експериментира как ще реагира една невронна мрежа ако нещо наруши работата на неврони и връзките между тях. Това е подобно на действието на наркотиците и опиятите върху невроните в човешкия мозък.

Целият материал вижте ТУК.


 

Събитие на фокус:

Testing NodeJS Code

 

 


Въведение в Deep Learning

В средата на януари 2017 започна нов курс, преподаван в MIT (Massachusetts Institute of Technology). Неговата цел е да даде начално въведение на студентите в света на изкуствения интелект, невронните мрежи, deep learning и автономните автомобили. Той е предназначен, както за начинаещи, така и за напреднали, които искат да си опреснят фундаменталните знания по темата.

Линк към страница на курса
Първа лекция
Втора лекция
Трета
Четвърта


Автор:

Мартин Минчев
притежава компания, която се занимава с Chatbots, Natural Language Processing, Machine Learning и Real-Time Applications. Основател е на един от най-популярните новинарски сайтове за изкуствен интелект – AI Valley.

 


Прочети още:

„Основната работа на всеки един лидер е да стане излишен“ – Веско Колев, Director Software Engineering, Progress
Най-популярното от света на изкуствения интелект #Week 1

Share This