Мартин Гебов е Senior Software Engineer в Progress. Вече 6 години е част от екипа работещ по Sitefinity CMS, където трупа опит с .Net и Angular. Днес вече е отговорен за разработването на новия front end на Progress, изграден изцяло на Angular и OData. На събитието REST with OData той ще разкаже и покаже в демо какво е OData и как се разработват по-бързи REST services с него. Преди това си поговорихме с него за това как е започнал да се занимава с .NET и какво го мотивира в работата му.

Как започна да се занимаваш с .NET?

Всичко започна от Telerik Academy преди 6 години. Там се преподаваше единствено на .NET тогава и общо взето много се зарибих и след това започнах работа в Телерик. Тогава там продуктите бяха основно .Net и така продължих да се занимавам.

Какво те мотивира в работата ти?

В работата намирам стимул най-вече в предизвикателствата. Не обичам рутината и задачи които са еднообразни. Обичам да мога да се тормозя около някакъв проблем и да търся решение.

Кое е най-голямото техническо предизвикателство, с което си се сблъсквал?

Не мога да го сведа до едно. През годините съм намирал доста интересни проблеми и задачи, които са ми подклаждали интереса. В момента най-голямото ми предизвикателство е изграждането на нашия нов front end базиран на Angular 2 и OData.

 Как го разреши / разрешихте?
Конкретното предизвикателство е ongoing проект, което може би ще бъде успешно веднъж щом го пуснем официално и видим фийдбек-а от хората. За всички останали рецептата е – проучване, упоритост и здрава работа.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с .NET?
Да продължат да се занимават и да разучават интересните неща които може да се правят с .Net. Вече има .Net Core, който върви почти навсякъде и възможностите са неограничени – desktop, web, embedded. Общо взето, почти всичко което пожелаят може да се реализира с .Net.


Стани част от потребителската група .NET. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочетете още:
Ивайло Кенов разказва за страстта към .NET и преподаването
Тома Бусаров: Сега е най-доброто време да се занимаваш с .NET

Share This