13775473_1252095531476827_6018077980724363167_n

Как да изградим Open Internet of Things чрез MQTT

„Internet of Things е прекрасна зона за иновация и експерименти“ – Леон Анави, Software engineer

Как комуникират Internet of Things? Защо да използвам стандартен протокол, след като ми трябва нещо съвсем просто, което мога да измисля сам? Как MQTT може да помогне за събиране на „big data” в облака от множество Internet of Things? Какви са предимствата и недостатъците на MQTT? Може ли MQTT да работи на Raspberry Pi, а на Arduino, а на ESP8266? Как да си спестя време, пари и нерви използвайки open-source имплементации на MQTT брокер и клиенти на популярните програмни езици?

На 28.07 ще ви срещнем с Леон, който работи като софтуерен инженер и ще ви помогне да разберете основите функционалности на протокола, най-използваните open-source MQTT брокери, както и open source библиотеки за MQTT клиенти на различни платформи, включително Arduino, ESP8266, Raspberry Pi и open source hardware платките OLinuXino.

Леон Анави работи като софтуерен инженер и e любител на софтуерни и хардуерни проекти с отворен код. През десетгодишният си професионален опит се е занимавал с разработка на уеб системи, системно програмиране на Linux/Unix и мобилни приложения. Днес работи по изграждане на GNU/Linux дистрибуции за автомобилната индустрия и други вградени устройства. Участвал е като лектор на конференции в Сан Франциско, Хонг Конг, Шанхай, Шънджън, Брюксел, Братислава, София и родния му град Пловдив.

Абонирайте се за нашия newsletter, за да получавате информация за събития, интересни статии и анализи и много полезна информация от ИТ света: http://goo.gl/wUxoL7

Кога? 28 юли от 19:30

Къде? 1Hub

 

Share This