IT събития

Ако организираш събитие за IT специалисти, пиши ни на hello@dev.bg

апр.
23
пн
IWD ’18: BUILDING NEW HORIZONS
апр. 23 @ 6:00 am – 10:00 am

Описание: International Women’s Day е част от глобалната серия от технологични събития, организирани от Google и Women Techmakers общности по цял свят. За първи път в България обединяваме всички технологични общности, организирани от жени, за да поставим акцент върху иновациите в сферата, които имат потенциала да се използват масово. Както и да разкажем част от историите на вдъхновяващи жени в ИТ сферата. Тазгодишната тема на събитието е Building New Horizons и се организира съвместно с: Women Techmakers Sofia, Women Who Code – Sofia, Coding Girls SofiaBulgarian Centre of Women in Technology – BCWT & Rails Girls Sofia

Партньори на IWD ’18: BUILDING NEW HORIZONS са: VMWare Bulgaria & DataArt

Дата: 23.04.2018г.

Начало на събитието (час): 18:00 часа

Край на събитието (час): 22:00 часа

Програма:

 • 18:00 – Регистрация
 • 18:30 – Keynote
 • 18:45 – Understanding the Revolutionizing Technology of Blockchain
 • 19:30 – The Future of Blockchain & IoT
 • 20:00 – Как експериментирането с нови неща променя живота ти
 • 20:20 – Закриване
 • 20:30 – Networking

 

ЛЕКТОРИ:

 • Саша Безуханова – Keynote

Саша Безуханова е инициатор и основател на MoveBG. Понастоящем е председател на бордовете на Училището за Политика, ТУ София, Българския център на жените в технологиите, председател на консултативния съвет на Европейския Център на жените в технологиите към Европейския съюз.

 • Владимир Тасев – Understanding the Revolutionizing Technology of Blockchain

Основател и разработчик съм на една от първите блокчейн фокусирани компании в България – Речейнд ООД. Занимаваме се изцяло тясно свързано с блокчейн и разработваме приложения работещи върху блокчейн.

Миналата година стартирахме работа по проект наречен Open Source University. Това е първата в света децентрализирана блокчейн образователна система. През нея ние свързваме академии, учащи и бизнеси и сертификацията минава през блокчейн.

Имам над 4 годишен опит с разработка на финансов софтуер, който продължава и до момента в първия и най-голям инвестиционен посредник в Българиа – Делтасток

 • Мартина Колева – Rails Girls: Как експериментирането с нови неща променя живота ти

Мартина Колева е проектов мениджър и дизайн ентусиаст със солиден опит в организарането на събития. Част е от екипите на Rails Girls Sofia, Fine Acts, WordCamp Sofia и е съосновател на CoderDojo Bulgaria. Интересува се страстно от различни образователни подходи и всичко свързано с дизайн.

 • Виктор Андонов (Panel Expert)

Директор в DataArt Europe и наблюдава глобалните технологични операции в пазара на Балканите. Той ръководи продажбите, производството и управлението. Преди кариерата си в DataArt, Виктор е бил вицепрезидент Software Engineering в Moody’s Investor Services и технологичен директор в RecycleBank

 • Анастасия Ангелова (Panel Expert)

Крипто ентусиаст и блокчейн инвеститор

Анастасия започва да се занимава с инвестиции в стартиращи проекти, базирани на блокчейн технологията, от август 2017. Основният й фокус е анализ на проекти, набиращи средства чрез първично предлагане на монети (initial coin offerings, ICOs), като консултира и частни инвеститори в сферата. Има опит като консултант на чуждестранни инвеститори в България, занимавала се е в сферата на доверителното управление, работила е като политически анализатор в няколко предизборни кампании. Завършва политология в Санкт Петербургския държавен университет, следвала е още в Хелзинкския университет и в Брюкселския свободен университет.

 • Веселин Арнаудов (Panel Expert)

Ръководител развитие на иновациите във VMWare

Той отговаря за изследователската дейност и развиването на иновативни идеи в развойният център на VMWare в България. Самоопределея се като феминист и вярва, че екипи, които имат повече жени-програмисти правят по-добър софтуер и са лидери в технологиите.

Къде: Work & Share Co-working Space

Организатори: Women Techmakers Sofia, Women Who Code – Sofia, Coding Girls Sofia
Bulgarian Centre of Women in Technology – BCWT & Rails Girls Sofia

Вход (цена): БЕЗПЛАТНО

Регистрация: ТУК

Повече информация: ТУК & ТУК

 

 

май
12
сб
Първи Аdidas Хакатон в София
май 12 @ 9:00 am – май 13 @ 7:00 pm

Описание:

adidas Хакатон в София е един от серията европейски хакатони в четири грижливо избрани европейски града (Барселона, София, Мадрид и Амстердам), като българската столица е избрана сред огромната конкуренция на десетки големи градове, водещи в сферата на информационните технологии.

По същество, събитието събира отбори от различни хора, които заедно решават ключови бизнес проблеми и които биват провокирани с изобилие от разнообразни предизвикателства. Участниците ще имат в ръцете си различни технологии, като ще имат и възможността да се учат от опитни инженери, да узнаят повече за сфери. Технологиите, които участниците могат да използват, са изцяло техен избор, но полезно ще им е знанието за JavaScript, HTML/CSS, APIs, JavaC#,C++,Phyton, iOS, Image Recognition. За да достигнете до своето решение, ще имате на разположение и APIs, така че… какво чакате? Линкът за регистрация е по-долу. Желаещите да участват трябва да кандидатстват до 4 май в екипи или сами.

А, да, отборът-победител се класира за европейския финален хакатон в Германия, а ще получи и VIP пакет от допълнителни награди, достигащи на стойност до 10 000 лв.

Дати: 12-13 май 2018

Програма: програмата е качена на сайта

Организатор: adidas

Вход (цена): Free

Повече информация и регистрация: ТУК

Astea Conference: Revolutions
май 12 @ 10:00 am – 6:15 pm

Описание:

Astea Solutions организира своята трета и за първи път публична конференция: Astea Conference: Revolutions.

Датата е 12 май 2018 г., мястото е Интер Експо Център.

Темата е Revolutions: лекторите ще представят революционни технологии и продукти, които са променили или ще променят начина, по който работим, ще разкажат за мини революции от ежедневния офисен живот, ще споделят и лични вдъхновявaщи истории за добри практики, научени по трудния начин.

Astea Conference ще обхване всички аспекти на софтуерната разработка:
– Програмиране и архитектура
– UX/UI дизайн
– Ръчно и автоматизирано тестване
– Методологии и процеси на разработка
– Бизнес анализ и спецификации

Входът е безплатен, а местата – ограничени, така че побързайте да запазите своя билет сега!

Пълната програма можете да намерите на сайта на събитието: ТУК

Дата: 12 май 2018 г.

Начало на събитието: 10:00 ч.

Край на събитието: 18:15 ч.

Програма:  ТУК

Организатор: Astea Solutions

Вход: Безплатен, със задължителна предварителна регистрация

Регистрация: ТУК

Повече информация: ТУК

 

май
15
вт
IoT Adventure Forum 2018
май 15 @ 9:30 am – 6:30 pm

Описание:

Искате ли да научите какво предричат IoT стратезите, какви са последните тенденции  и как да подготвите бизнеса си? IoT Adventure Forum идва за втора поредна година с топ лектори от водещи компании, шест тематични панела, добри практики, семинари и изложение, покриващи всички аспекти на екосистемата Интернет на нещата. Най-добрите решения, проекти и стартъпи в областта на Интернет на нещата ще бъдат отличени и наградени.

Дата: 15 май 2018 г.

Начало на събитието: 9.30 ч.

Край на събитието: 18.30 ч.

Програма: https://iotadventureforum.com/agenda/

 • Топ IoT тенденции и презентации от IDC и техлидерите;
 • Работни групи и дискусии по темите: умни градове, индустрия 4.0, разработване на Интернет на нещата, сигурност и защита на личните данни;
 • Експо зона за демонострации на IoT решения;
 • IoT Adventure Forum Awards в пет категории – Умен град, Интернет на нещата за бизнеса, Интернет на нещата за потребителите, Интернет на нещата стартъп, специална награда: Интернет на нещата за обществото

Организатор:

Международна академия за обучение по киберразследвания с подкрепата на Right Image

Вход:

75 евро без ДДС стандартна такса

Общността на DEV.бг ползва отстъпка при закупуване на билет – цена 50 евро, валидна до 10 май при регистрация на https://iotadventureforum.com/register/ с код IOTadventure_DEV

Регистрация: https://iotadventureforum.com/register/

За тези, които искат да участват в IoT Awards, има отделен линк за регистрация за проект  –https://iotadventureforum.com/awards/

Повече информация: https://iotadventureforum.com

май
31
чт
Evolution of Technical Communication
май 31 @ 8:00 am – юни 1 @ 6:00 pm

Описание: Evolution of Technical Communication е единствената в Югоизточна Европа конференция за техническа комуникация. Събитието през 2018 г. ще се проведе на 31 май и 1 юни. За 9-и път в София ще се съберат автори на техническа документация, технически редактори, преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри и консултанти. Сред темите на тазгодишното издание са: информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане, стратегия за съдържание, чатботове, машинно обучение и API документация.

До този момент участие в Evolution of Technical Communication са взели представители от над 10 държави и 3 континента. Спонсори на миналогодишното издание на конференцията бяха Adobe, SAP, VMware, Progress, Axway, Xeditor и Oxygen. SeeNews, TechNews, Computerworld България, b2b Media и manifesto.bg бяха медийни партньори на събитието.

Дата: 31.05. – 01.06.2018 г.

Начало на събитието (час): 8 ч. на 31 май

Край на събитието (час): 18 ч. на 1 юни

Програма: ТУК

Организатор: tekom Europe

Вход (цена): 1 ден – от 55 евро (ранна регистрация до 26.04.2018 г.) до 90 евро, за 2 дни – от 75 евро (ранна регистрация до 26.04.2018 г.) до 115 евро

РегистрацияТУК

Повече информация: ТУК

Share This