IT събития

Ако организираш събитие за IT специалисти, пиши ни на hello@dev.bg

Дек.
18
пн
Вероятностни метапрограми: от Томас Бейс до интелигентни агенти
Дек. 18 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група Machine Learning.

ПРОГРАМА:

През последните няколко години основна част от изследователската дейност на тема изкуствен интелект (ИИ) се фокусира върху машинно обучение и по-конкретно дълбоки невронни мрежи. По време на това събитие, обаче, ще разгледаме какви са техните ограничения и защо все още не сме заобиколени от роботи асистенти и автономни коли.

В основната част на лекцията ще разберете как можем да адресираме очертаните проблеми чрез вероятностно програмиране – комбинация от теория на вероятностите, машинно обучение и програмиране. Ще научите как идеите на свещеник от 18-ти век могат да опишат всеки един съществуващ модел днес за машинно обучение. Ще дискутираме вероятностни модели и ще разгледаме примерни имплементации на няколко проблема.

Финалната част на презентацията ще ни върне в зората на ИИ, за да си припомним една от основните идеи свързани с ИИ – метапрограмиране (програми, които пишат програми). Ще разберете как чрез комбинацията на вероятностни програми и метапрограмиране можем да открием фундаментални физични закони, да интерпретираме невронни мрежи, както и да създадем интелигентни роботи.  Основната цел на лекцията е да ви сблъска с нови концепции, начини на мислене и инструменти.

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Светлин Пенков

>>> Роботиката вдъхновява съзнанието на Светлин още от детските му години.
>>> В стремежа си да създава интелигентни роботи завършва “Роботика” в университета в Рединг, Великобритания, както и “Невроинфроматика и Изчислителни Невронауки” в Единбургския университет, където сега е във финалната фаза от докторантурата си по “Роботика и Изкуствен Интелект”.
>>> Голямата част от времето си прекарва като научен изследовател в стартъпа FiveAI, където имат за цел да създадът автономни автомобили с безпрецедентна сигурност.
>>> В изследователската си дейност разработва методи от сферата на изкуствения интелект, чрез които роботите разбират човешкото поведение, доближавайки ги до мечтаният асистент в нашето ежедневие.
>>> Носител на множество награди и стипендии за академичните си постижения.
>>> Проектите, по които Светлин е работил, варират от автономна система за наблюдение, през операционна система за роботи, до дизайн на бордови компютър за сателит.
>>> Светлин вярва, че е важно човек да споделя знанията и опита си, затова организира и води курсове свързани с машинно самообучение, изкуствен интелект, компютърно зрение, конструиране на цифрови компютри и вероятностно програмиране.

С ПОДКРЕПАТА НА: HyperScience & Skyscanner & Ontotext

HyperScience brings AI to the office. Through ML solutions we help various enterprises and government institutions to automate the hectic back office work.

Skyscanner е най-големият световен сайт за търсене на пътувания, a инженерният им офис в София се фокусира върху проекти свързани с datascience, recommendation и natural language processing.

Ontotext е глобален разработчик на семантични технологии на базата на изкуствения интелект, които се прилагат към управление и използване на масиви от данни и текстов анализ.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Machine Learning

Събитието е част от потребителската група за Machine Learning. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Machine Learning. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 18.12.2017, 19:15

Очакваме ви!

ян.
8
пн
Risk Management in Agile
ян. 8 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група IT Project Management.

ПРОГРАМА:

Управление на риска в гъвкавите методологии за разработка на софтуер (Risk Management in Agile).

>>> Управление на риска:
> Основни понятия;
> Наследството на водопада;
> Стратегия на скръм екипа;

>>> Методи за управление на риска:
> Кратък списък;
> Сравнение по цена и целесъобразност;

>>> Практически съвети.

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЗА ЛЕКТОРА: Христо Астарджиев

>>> За Христо управлението на проекти е професия, която практикува с удоволствие от 2005 г. В неговият портфейл от проекти има проекти за разработка на софтуер, интеграция и внедряване от четири отрасъла.
>>> Повече за Христо можете да научите от неговия LinkedIn профил – https://www.linkedin.com/in/hristo/.

С ПОДКРЕПАТА НА: DataArt

DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Ние си партнираме с клиентите, за да създадем иновативни решения, с които да допринесем за трайния им успех на пазара.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващото събитие на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: IT Project Management.
Събитието е част от потребителската група за IT Project Management. Всеки месец организираме събития на тема свързана с IT Project Management. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 08.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

ян.
9
вт
Индустриален IoT – прогнози vs. реалност
ян. 9 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група Internet of Things.

ПРОГРАМА:

>>> Какво е Индустриален IoT (IIoT) и с какво е по-различно;
>>> Какви са тенденциите при внедряването на IIoT преди и сега;
>>> Кои са причините за бавното навлизане на IoT технологии в производството;
>>> Какви са рисковете в процеса на внедряване и какви са стратегиите за минимизирането им;
>>> Как мисли бизнеса относно IoT и как взима решение за внедряване;
>>> Примери за процеса на затваряне на сделка по внедряване на IoT решение;

>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЗА ЛЕКТОРА: Иван Драгоев

>>> През 2012, Иван и неговите партньори разработват HutGrip – платформа за прогнозиране и предотвратяване на аварии в производството, а през 2013 участват в акселератор в САЩ и остават там близо година.
>>> Същата година печелят приз за иновативен стартъп и достигнат до финалната фаза на Get in The Ring, като са един от общо 8-те селектирани от над 1000 екипа от цяла Европа.
>>> През 2015 прекратяват развитието на платформата и се преориентират към custom решения и консултации – технологични и бизнес за клиенти в САЩ и Европа.
>>> Иван Драгоев е съосновател и управител на ИндигоВърдж с близо 20 години опит в IT индустрията.
>>> Към момента Иван и екипът му разработват решение за мениджмънт на устройства за целите на индустриалната автоматизация.

С ПОДКРЕПАТА: DataArt

DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Ние си партнираме с клиентите, за да създадем иновативни решения, с които да допринесем за трайния им успех на пазара.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена.*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Internet of Things
Събитието е част от потребителската група за Internet of Things. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Internet of Things. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: IT Step, етаж 7, бул. „Александър Стамболийски“ 55

КОГА: 09.01.2018

Очакваме ви!

 

ян.
16
вт
How to have robots deploying my application while I drink coffee
ян. 16 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група .NET.

ПРОГРАМА:

The session will focus on automating the deployment of your applications, achieving speed, reliability, and efficiency that looked impossible before. And all that applicable to real life scenarios.

>>> The many ways to deploy your software
>>> Continuous delivery pipeline
>>> Tools to automate delivery pipeline (with demo, applicable in real life)
>>>>>> Build pipeline in code with Jenkins
>>>>>> Deployment pipeline with Octopus deploy
>>>>>> Other tools
>>> Going deeper
>>>>>> Continuous Integration done right
>>>>>> Tips for existing applications

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Тома Бусаров

>>> Тома е софтуерен архитект във Fourth – доставчик на SaaS решения в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.

>>> За почти 20 години опит в ИТ индустрията е програмирал, администрирал, внедрявал, подобрявал сигурността и проектирал много софтуерни решения – от embedded приложения до разпределени enterprise системи и облачни платформи.

>>> В момента като архитект в Agile среда съветва екипите при производството на софтуер, който удовлетворява нуждите на клиентите, без да се пренебрегва леснотата за поддръжка, ефективност и производителност.

С ПОДКРЕПАТА НА: Accedia & Fourth & Progress

Аксидиа е една от водещите технологични компании в региона, предоставяща консултантски услуги, аутсорсинг нa разработка на софтуер и цялостни ИТ решения.

Форт е водещият световен доставчик на облачни решения в сферата на хотелиерството и рестoрантьорството. Разбират от Cloud, Big Data и Mobile. Вече 15 години бележат ръст на клиентите, а за последните 6 години стойността на компанията се утрои.

Progress е водещ доставчик на технологии за разработка и пускане на приложения. В България се намира най-големият R&D офис на компанията, който е неин ключов иновационен център. От него стартират множество иновативни проекти и се разработва голяма част от продуктите на Progress. Компанията стъпи на българския пазар в края на 2014 г. след придобиването на Telerik.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: .NET
Събитието е част от потребителската група за .NET. Всеки месец организираме събития на тема свързана с .NET. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: Sbar, бул. „Никола Й. Вапцаров“ 6, S*Bar is the newest and trendiest meeting hub for IT professionals, entrepreneurs and digital creators, coming together to innovate, share ideas and connect.

КОГА: 16.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

 

ян.
17
ср
Leading IT Teams: Как да изградя ефективен IT екип с 12 стола?
ян. 17 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група IT Team Leads.

ПРОГРАМА:

На събитието ще бъде демонстрирано как се изгражда един силен IT екип. Ще бъде разгледана значимостта на:

>>> екипната комуникация;
>>> екипната стратегия;
>>> ангажираността към взети решения;
>>> екипните правила;
>>> доверието в екипа;
>>> конфликтите;
>>> грешките;

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЗА ЛЕКТОРА: Хараламби Хараламбиев и Петя Делева

Петя и Хари са основатели на Точка 2, компания с фокус върху обучения и консултации за изграждане на силни ИТ лидери и ефективни ИТ екипи.

Хараламби Хараламбиев

>>> Хари има 12 години опит в софтуерната индустрия, където преминава през ролите на програмист и QA, преди да се утвърди като успешен лидер на екип.
>>> Ръководил е множество проекти за международни клиенти и за развитието на иновативни продукти.
>>> През последните 6 години се фокусира върху развитието на хора и оптимизирането на екипни и корпоративни процеси.
>>> Хари има богат опит в провеждане на технически и soft skills обучения, people management, анализиране и разрешаване на казуси.

Петя Делева

>> Петя има над 15 години професионален опит в областта на човешките ресурси, по-голямата част от който е в ИТ сферата.
>>> Тя има голям опит в консултиране на хора и компании, в разработване и провеждане на soft skills обучения, в провеждане на интервюта за ИТ позиции, в изграждането на компетентностни модели и процеси на работа за корпоративна среда и people management.

С ПОДКРЕПАТА НА: Ontotext

Ontotext е глобален разработчик на семантични технологии на базата на изкуствения интелект, които се прилагат към управление и използване на масиви от данни и текстов анализ.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: IT Team Leads

Събитието е част от потребителската група за IT Team Leads. Всеки месец организираме събития на тема свързана с IT Team Leads. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: cosmos coworking camp, ул. ,,Ангел Кънчев“ 3

КОГА: 17.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

ян.
18
чт
FMI club: Особености и подготовка за техническото интервю
ян. 18 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група FMI club.


ПРОГРАМА:

>>> Какви са основните предизвикателства при явяването ни на техническо интервю?
>>> Какви са най-често срещаните типовете технически интервюта?
>>> Кои са основните алгоритми и структури от данни, които трябва да знаем?
>>> Какво освен технически знания ни е необходимо? Какво се цени от интервюиращите?

>>> Q&A част.
>>> Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Ясен Трифонов

>>> Ясен Трифонов е софтуерен инженер в Leanplum от над 2 години.
>>> Бивш състезател по информатика, с медали от международни състезания като Балканска олимпиада по информатика (BOI) и Международна олимпиада по информатика (IOI).
>>> С екип от ФМИ, Ясен печели 3 пъти националната студентска олимпиада по програмиране (2013-2015), както и веднъж HackFMI (2014).
>>> Завършил е бакалавър „Компютърни науки“ във ФМИ.
>>> Занимава се с програмиране от 2004, а професионалният му път започв през 2012 година.
>>> Обича да се предизвиква на всички фронтове. През 2017 навлиза в карането на сноуборд, свиренето на китара и света на Толкин.

С ПОТКРЕПАТА НА: Leanplum

Leanplum е компaнията с български корени, събрала най-голямо VC финансиране. Екипът разработва цялостна платформа за мобилен маркетинг, която се ползва на ⅓ от смартфоните по света

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

 

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващото събитие на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: FMI club
Събитието е част от потребителската група за FMI club. Всеки месец организираме събития на тема свързана с FMI club. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG, ФСС към ФМИ и Кариерен център към Софийски университет.

КЪДЕФМИ, зала 325, бул. Джеймс Баучър 5, ет. 3

КОГА: 18.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

 

ян.
22
пн
Tips & tricks in test automation with .NЕТ
ян. 22 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група Software Quality Assurance.

ПРОГРАМА:

>>> Тестване на UI компоненти.
>>> Проблеми при тестването на UI компоненти и как да ги решим.
>>> Визуални тестове – the good, the bad and the ugly.
>>> Continuous Integration с TFS.

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Петър Хорозов

>>> Петър е Principal QA Engineer в Progress.
>>> Наскоро навършва 10 годинки като QA.
>>> През 2011 г. акостира в Telerik, която в края на 2014 г. е придобита от Progress.
>>> В компанията започва работа в XAML екипите, където се занимава с тестването на WPF и Silverlight контроли.
>>> Сега е част от Document Processing екипа, който се занимава с библиотеки за създаване и обработка на документи в най-използваните формати.
>>> Притежава опит с различни UI тестинг инструменти като Telerik Testing Framework, Microsoft Coded UI, Selenium.
>>> Бакалавър „Информатика“ и магистър „Софтуерни технологии“ от Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Quality Assurance

Събитието е част от потребителската група за Quality Assurance. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Quality Assurance. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 22.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

 

ян.
23
вт
B2B Sales: Lessons learned from selling for 50+ tech companies
ян. 23 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група IT Sales.

ПРОГРАМА:

>>> Selling service vs. selling product
>>> Strategy before execution – do you have a go-to-market plan in place?
>>> Strategies based on the industry you sell to
>>> Differences in selling to US, Europe, South America and Asia
>>> You’re selling from Bulgaria and that’s Ok (in most cases)

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОРИ: Теофил Шиков

>>> Основател на Out2Bound, агенция за продажби като услуга.
>>> Помага на технологични компании с консултиране, изготвяне и изпълняване на стратегии.
>>> Има опит натрупан на 4 континента.
>>> Работил е за компания от Fortune 500.
>>> Алумни на AIESEC Bulgaria и член на ABLE.
>>> Живял във Финландия и Индия.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: IT Sales

Събитието е част от потребителската група за IT Sales. Всеки месец организираме събития на тема свързана с IT Sales. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: Sbar, бул. „Никола Й. Вапцаров“ 6  S*Bar is the newest and trendiest meeting hub for IT professionals, entrepreneurs and digital creators, coming together to innovate, share ideas and connect.

КОГА: 23.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

ян.
24
ср
JavaScript OOP – от ECMAScript 5 до TypeScript
ян. 24 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група JavaScript:

ПРОГРАМА:

>>> Обектно ориентирано програмиране – основни принципи,  основни дизайн патерни.
>>> ООП в ECMAScript 5 – класическо и прототипно
>>> Нововъведения в ООП модела в ECMAScript 6
>>> ООП в TypeScript

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Васил Атанасов

>>> Full-Stack Web Developer от 2008 година.
>>> От една година част е от екипа на VMware.
>>> Занимавал се е с големи ЕРП решения, e-commerce продукти, web решения с над 15 млн. дневни посещения.
>>> Основно работи с JavaScript и PHP.
>>> Има 2 годишен опит като преподавател в школата ИТ Таланти.

С ПОДКРЕПАТА НА: Nemetschek Bulgaria & Progress & Enhancv

Немечек България e софтуерна компания с 18 години опит в разработката на софтуерни решения. Държим на свободните отношения и нестандартното мислене, стимулираме споделянето на знания и генерирането на идеи и живеем с мотото, че работим докато се забавляваме!

Progress предлага технологии за създаване на потребителски интерфейси за всяко устройство, скалируем и сигурен back-end за пускане на съвременни приложения, решения за свързване на данни от всички източници, и платформа за прогнозни анализи, чрез която силата на машинното обучение стига до организациите.

Enhancv разработва платформа, която учи потребителите как да създадат качествено CV с примери и предложения в реално време.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: JavaScript
Събитието е част от потребителската група за JavaScript. Всеки месец организираме събития на тема свързана с JavaScript. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: Work & Share Coworking Space, ул. „Тинтява“ 15-17

 КОГА: 24.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

ян.
25
чт
Building a credit scoring protocol with blockchains
ян. 25 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група Blockchain.

ПРОГРАМА:

>>> Как работи оценката на риска и събирането на данни при кредитни институции;
>>> Проблеми при пренасянето на credit score по света;
>>> Как кредитни институции биха могли да се възползват от блокчейн и криптовалутите;
>>> Какви проблеми решава блокчейн в кредитирането и създаването на кредитна оценка (credit score);
>>> Какво е distributed storage и как бихме могли да го ползваме в света на кредитирането и кредитната оценка (Swarm, IPFS);

>>> Q&A част.
>>> Networking част.

ЗА ЛЕКТОРИТЕ: Ясен Янков

>>> Ясен Янков е бивш съосновател и CTO на най-голямата p2p lending платформа в биткойн екосистемата – BitLendingClub (Loanbase). Платформата е част от портфолиото на акселератора BoostVC, заедно с редица други успешни компании и е печелила няколко награди (CESA (Central European Startup Awards) Startup of the Year, специална награда на bgsite).
>>> Силно вярва в cryptocurrencies, както и в blockchains / distributed ledgers като инфраструктура за кредитни продукти. Занимава се с финансови технологии в последните 5 години като Product / Software Development Мanager.
>>> В момента е част от екипа на Paysafe като Software Development Manager и работи върху APIs за интеграции на алтернативни payment providers.

С ПОДКРЕПАТА НА: Paysafe

Paysafe е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Blockchain

Събитието е част от потребителската група за Blockchain. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Blockchain. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: Puzl CowOrKingбул. „Черни връх“ 47. Puzl CowOrKing e най-голямото ИТ коъркинг пространство в България.

КОГА: 25.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

ян.
29
пн
WTF my JVM is doing?
ян. 29 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група Java.

ПРОГРАМА:

JVM продължава да бъде водещата платформа за разработка на NoSQL и разпределени бази данни. Представянето ще сподели практичен опит при разработката на GraphDB, водещата семантична база данни и ще даде съвети, които могат да бъдат приложени при конфигурирането на JVM. Ще бъдат засегнати и използването на различни tool-ове за това как да разберем какво прави моят процес и къде са основните точки на забавяне в приложението.

>>> Добри практики и чести проблеми при конфигурирането на JVM.
>>> Идентифициране на проблеми свързани с паметта (memory leaks, OME, дълги GC паузи).
>>> Инструменти за диагностициране на проблеми свързани с performance.

>>> Q&A част.
>>> Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Васил Момчев

>>> Васил Момчев е CTO в Ontotext.
>>> Ръководи технологичното развитие на продукта GraphDB.
>>> Софтуерен инженер с над 15+ години професионален опит в разработка на бази данни.
>>> В последните 10 години се занимава с внедряването на големи решения базирани на graph бази данни и обработка на естествен език.

С ПОДКРЕПАТА НА: Endava

Endava е организация, която разработва софтуер за големи международни компании във финансовия и застрахователен сектор.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващото събитие на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Java

Събитието е част от потребителската група за Java. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Java. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 29.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

ян.
30
вт
360° развитие: как да преминем от инженер към General Manager/CEO
ян. 30 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група IT Entrepreneurship.

ЗА ЛЕКТОРА: Момчил Кюркчиев

>>> Момчил Кюркчиев е главен изпълнителен директор и съосновател на Leanplum.
>>> В качеството си на главен изпълнителен директор на Leanplum, Момчил набира $93,325,000 долара VC финансиране.
>>> Момчил започва кариерата си в Google, където прекарва 5 години като софтуерен инженер.
>>> В Google Момчил е отговорен за многобройни подобрения в качеството на алгоритмите за класиране в YouTube, което довежда до допълнителни приходи от милиони долари. Освен това, той участва в изграждането на част от основната инфраструктура за А/В тестване за featured видеореклами.
>>> Той е носител на наградата „GrowthBeat Innovation Showdown“ на VentureBeat.

ПРОГРАМА:

Момчил Кюркчиев е пораснал от инженер до Product CEO, което го поставя в перфектната позиция да разкаже какъв е пътят на растеж от инженер към General Manager/CEO. На събитието той ще разгледа теми като:

> Каква е историята около основаването на Leanplum. Как се набавят 46 милиона долара VC финансиране и какъв е моделът, който Leanplum използва за успешно скалиране на компанията.
>>> Kои са качествата, които трябва да развием, за да излезем извън ролята на инженер, който изпълнява указания и да влезем в роля на холистичен лидер (General Manager), който води на база business value.
>>> Kак да носим delivery & business отговорности в проекти и какви са основните предизвикателства за хора с технически background.
>>> Kак да интегрираме ролята на Business Owner:
> Как да намираме баланса между Tech Debt & Excellence и Product delivery speed.
> Как да се развием на следващото ниво — да сме product-oriented CEO/GM, който носи отговорности за P&L пред борд/собственици/др.

>>> Q&A част.
>>> Networking част.

С ПОДКРЕПАТА НА: Cooolbox & Enhancv 
Cooolbox е българска високотехнологична компания, която предоставя 100% оптичен интернет със скорости до 1000 Mbps.

Enhancv разработва платформа, която учи потребителите как да създадат качествено CV с примери и предложения в реално време.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

 

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: IT Entrepreneurship
Събитието е част от потребителската група за IT Entrepreneurship. Всеки месец организираме събития на тема свързана с IT Entrepreneurship. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.  

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: SBar, бул. „Никола Й. Вапцаров“ 6
S*Bar is the newest and trendiest meeting hub for IT professionals, entrepreneurs and digital creators, coming together to innovate, share ideas and connect.

КОГА: 30.01.2018 г.

Очакваме ви!

ян.
31
ср
Operations to the rescue in the iOS world
ян. 31 @ 7:15 pm – 8:20 pm

Това събитие е част от потребителската група iOS.

ПРОГРАМА:

>>> Never heard about operations?
– What are operations.
– What are operation queues.
>>> Model-View-Controller and Operations.
>>> Maintainability, scalability, testability – Examples.
– Networking and operations.
– UI and operations.
– Testing.

>>> Q&A.
>>> Networking част.

ЛЕКТОРИ: Габриела Загарова и Сияна Славова

Габриела Загарова
>>> Разработва iOS мобилни приложения повече от 4 години. Програмира на Swift и Objective C.
>>> Понастоящем Габриела работи в TechHuddle.
>>> Обича работата в екип и държи на добре написания и подреден код.
>>> Запалена по пътешествия и български народни танци.

Сияна Славова
>>> Опит в разработването на софтуер повече от 4 години. Java и iOS.
>>> Понастоящем Сияна работи в MentorMate.
>>> Цени работата в екип и отдадеността на колегите си.
>>> Запалена по фотография и български народни танци.

С ПОДКРЕПАТА:  DataArt

DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Ние си партнираме с клиентите, за да създадем иновативни решения, с които да допринесем за трайния им успех на пазара.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Имена:*
E-mail:*
Компания:*
Позиция:*
Валидация:
Искаш ли да те информираме за следващите събития на групата?*

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: iOS

Събитието е част от потребителската група за iOS. Всеки месец организираме събития на тема свързана с iOS. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: Офисът на DataArt, бул. „Тодор Александров“ 28

КОГА: 31.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

Share This